Svenska
Blog

Snabba iaktagelser

Skrivet av Jonas den 4 mars 2014 kl 02:56

• Ny Nintendo-konsol - Japp, Nintendo ska fortsätta syssla med hårdvara, säger de. Wii U kommer alltså få en efterföljare, och jag hoppas att Nintendo väljer en tydlig linje. Antingen bygger de en jämbördig burk som Microsoft och Sony eller så ger de helt upp hoppet om multiformatsstöd. Nu är Wii U både unik samtidigt som man vill ha tredjepartsspel och det är uppenbart att det inte går hem. Underbara nyheter, oavsett!

• Priset är #1 - Det verkar som att Xbox One sålde bättre än Playstation 4 i Storbritannien förra veckan att döma efter bundlade spelens placeringar på topplistan. En rimlig gissning är att prissänkningen faktiskt gav effekt och orsakade detta. Det visar återigen bara hur priskänsliga konsumenter faktiskt är och att det är just pris som är den enskilt viktigaste faktorn när ny konsol ska inhandlas.

• Stekhett E3 - Microsoft och Sony nästan tävlar med varandra om att lova guld och gröna E3-skogar. Generationen är fortfarande ny och det här blir den första mässan som kommer att handla om spelen till konsolerna snarare än konsolerna i sig självt. Jag hoppas på mycket riktiga exklusiviteter och överraskningar samt att det inte blir för mycket spelande av multiformatstitlar under konsoltillverkarnas presskonferenser.

• Fem år med Halo Wars - Det är fem år sedan Halo Wars släpptes. Fortfarande det bästa RTS jag spelat till konsol, och även det mest sålda spelet i genren till konsol. Dessutom en fräsch variant av Halo som verkligen bidrog till att göra universumet roligare. Det firade Microsoft med att lägga ner utvecklarna och sedan dess har vi inte sett röken av serien. Det borde såklart snarast åtgärdas, i synnerhet som Kinect och Smartglass ju otvivelaktigt skulle kunna tillföra en hel del till konceptet.

Snabba iaktagelser

Nintendo snickrar ny konsol och självklart kommer det lanseras ett nytt Zelda till dem. Kanske är den såpass kraftfull att vi får en helt ny bild av Link.

HQ