Svenska
Blog

Dags för rejäl prissänkning

Skrivet av Jonas den 8 mars 2014 kl 00:40

Jag tänkte återknyta lite till mitt blogginlägg om generationsövergången som ser ut att gå så snabbt att de gamla konsolerna lär tappa i popularitet hos utvecklare/utgivare. Många läsare kommenterade som vanligt klokt, men en hörde av sig per mejl för att diskutera saken och kom med en mycket god synpunkt, nämligen att en Playstation 4 med hårddisk kostar dubbelt så mycket som en Playstation 3.

Och det är verkligen inte stor skillnad. I fallet Xbox 360 och Xbox One är skillnaden såklart större, men det beror mer på det faktum att Xbox One är en förhållandevis dyr konsol än att Xbox 360 är sådär övermåttans billig. Xbox 360 släpptes för 4000 kronor och på drygt åtta år har priset alltså halverats. Det är inte heller någon stor skillnad.

Kort sagt borde både Microsoft och Sony överväga rejäla prissänkningar på 500 kronor för sina trotjänare. Något som skulle öka försäljningen rejält och kunna bidra till att de båda HD-tvillingarna fortsätter vara attraktiva för multiformatsspel. Tyvärr säger EA att de inte räknar med några prissänkningar förrän sent i år och då kan det redan vara för sent att rädda en lång försäljning av den förra generationen som alltså riskerar att tappa stöd snabbare än någon nog räknat med.

Dags för rejäl prissänkning

Runt 2000 kronor är för mycket för för den förra generationens konsoler och Microsoft och Sony riskerar att avsluta den i förtid.

HQ