Svenska
Blog

Science fiction-höst?

Skrivet av Jonas den 12 mars 2014 kl 17:55

Intresset för Titanfall verkar skyhögt att döma utifrån den data vi samlat in via vår recension, och det finns all anledning att tro att det även kommer att sälja väldigt bra. Respawn-gänget vet hur man gör bra multiplayer och folk spelar fortfarande de båda första Modern Warfare sönder och samman.

Det råder för mig inget tvivel om att folk kommer spela Titanfall så fingrarna blöder över sommaren, under hösten och in i 2015. Men bara kort efter sommaren så kommer Destiny. Ett annat science fiction-spel som enligt Activision ska bli det mest sålda spelet genom tiderna (känn ingen press Bungie!). Oavsett hur det blir med den saken så kommer det att sälja bra. Även Bungie vet hur man gör bra multiplayer, och folk kommer att spela Destiny till förbannelse.

Och någon gång under hösten kommer även ett nytt Halo. Och låt oss inte lura oss själva, Halo är perverst populärt. Till och med en för serien ovanligt nedsablad del som Halo 4 har sålt i runda slängar nio miljoner. Folk kommer att spela Halo, kort sagt. Så är det.

Det här utmanas av ett nytt Call of Duty från Sledgehammer som sägs vara science fiction-betonat och Dice tycks inte ha något nytt Battlefield på gång. Och Medal of Honor är sannolikt återigen nedlagt. Kort sagt vankas en riktig science fiction-höst för actionfans. Och om den blir så populär som jag tror, så kommer det vara trendsättande.

Chansen/risken (beroende på hur man ser det) kan vara att storhetstiden och 'bäst före'-datumet för jämnbruna militärskjutare nu passerats, och att det från och med imorgon när Titanfall släpps kommer vara science fiction som gäller under många år framöver.

Science fiction-höst?

Nya tider i actiongenren. Är det månne dags för denne herre tillsammans med Titanfall och Bungie att visa vägen för framtidens actionspel?

HQ