Svenska
Blog

Sen premiär av nya Smash Bros

Skrivet av Jonas den 9 april 2014 kl 01:16

Jag kommer naturligtvis skaffa nya Smash Bros när det släpps till Nintendo 3DS i sommar. Det är liksom inget snack om saken, och kul kommer jag ha. Wii U-versionen låter däremot vänta på sig och tycks ska släppas i december. Sent, väldigt sent.

Nu tror jag såklart att Nintendo kommer att släppa något mer spel däremellan, sannolikt något vi får höra talas om runt E3. Men att de skulle dra ett nytt Zelda ur hatten (nytt = ingen remake) och släppa någon månad senare medan man väntar på Smash Bros, tror jag inte på. Det tycks kort sagt bli ett ganska magert 2014 för Wii U.

Det dräller inte direkt av spel, även om de som kommer fortfarande håller sedvanlig Nintendo-kvalitet och är slutpolerade på ett sätt som får alla andra utvecklare att skämmas. Jag tror helt enkelt att Nintendo så sakteliga håller på att styra om sina team mot nästa generation. Om Wii U blir fyra år gammal (som exempelvis Xbox) så är den snart i halvtid.

Och att göra ett storspel idag tar minst tre år. Ska Nintendo släppa en konsol före 2017 och vill ha några AAA-spel vid lanseringen och kort därefter så är det alltså hög tid att börja nu - förutsatt att de inte redan har gjort det i viss mån.

Oavsett hur det är med denna sak, så ser Smash Bros hutlöst välfyllt mumsigt ut och jag kom på mig själv med att digga med i musiken mer än vad som förmodligen kan anses vara fullt friskt. Det här kommer bli vanvettigt bra och det förhoppningsvis mest påkostade och välfyllda bärbara spelet någonsin är förhoppningsvis ett faktum.

Sen premiär av nya Smash Bros

Pax att få vara Sonic!

HQ