Svenska
Blog

E3-händelser som skulle skaka om spelvärlden

Skrivet av Jonas den 14 april 2014 kl 01:20

Blev inbegripen i en diskussion om spelvärlden och vad som på E3 skulle kunna förändra den rejält mot för hur läget är nu. Finns de överhuvudtaget något Microsoft, Nintendo eller Sony skulle kunna göra som skaka om spelvärlden i dess grundvalar - som är inom rimlighetens gränser? Att Microsoft köper Sony eller att Nintendo lanserar en ny dunderkraftfull konsol i höst vore såklart sanslösa dräpare, men speciellt realistiskt är det naturligtvis inte.

Vi spånade och kom fram till några scenarion som förmodligen åtminstone skulle få några att tänka om angående konsolköp, som är saker som skulle kunna hända i alla fall i teorin. Speciellt realistiska är de nog oavsett inte, men ändå, här är fem E3-händelser som skulle skaka om spelvärlden.

• Microsoft understiger Sonys pris - Sony sparar pengar som bäst genom att stänga utvecklare, lägga ner spel och sparka folk. Skulle Microsoft under E3 deklarera att de plötsligt skulle sänka priset på Xbox One med inte bara $100, utan $150 så de fick en betryggande lägre prislapp än Sony har, så skulle det kasta om spelplanen ordentligt eftersom Sony sannolikt inte har råd att priskriga utan att gå ännu hårdare fram än de redan gör bland sina egna utvecklare.

• Nintendo utanför ramarna - Nintendo kör med säkra kort nuförtiden, om spelen inte är förankrade i Hyrule eller Svampriket så tycks det ofta inte vara värt besväret. Men tänk om de skulle överraska med att lämna denna "comfort zone" och erbjuda något helt annat. Kanske ta fram sin egna bilsimulator, erbjuda hårdkokt wrestling, leverera ett stryktungt actionspel med bländande grafik från Retro Studios, göra ett påkostat onlinerollspel med 100% fokus på konsol eller meddela att de kommer finansiera Shenmue 3 som därmed blir Wii U-exklusivt. Idag lockar Nintendo sina fans, men på det här sättet skulle de även få bredden i spelutbudet och kunna nå andra samt lägga en grund inför kommande konsoler.

• Sony satsar japanskt - Det finns många klassiska spelserier vi normalt förknippar med Playstation som tappat lite lyster. Playstation 4 må ha startat halvsvagt i Japan, men det är inget mot för vad Microsoft lär göra, och en rimlig grej vore att satsa på att göra spelserier som Tekken, Resident Evil, Ninja Gaiden, Tales of-serien och liknande exklusiva. Alla dessa har sina fans, men är skadat gods och kan förmodligen säkras exklusivt billigare än på oerhört länge. Med många exklusiva spel av denna typ, skulle Sony galant säkra E3-vinsten och eventuellt generationen.

• Microsoft köper Bethesda-exklusiviteter - Allting har ett pris, och det är inte ett helt otänkbart scenario att Microsoft skulle skaffa sig exklusivitet för Xbox One (och PC såklart) för i synnerhet Fallout 4. Spelserien är nästan lika populär som Elder Scrolls och Microsoft själva har inget liknande exklusivt, så det skulle passa väl in för dem och förmodligen leda till kraftigt ökad konsolförsäljning.

• En Nintendo-tablet - Nintendo 3DS må sälja som smör, men ändå inte riktigt så bra som de hade räknat med och den är drygt tre år gammal. Nintendo skulle absolut kunna börja kratta manegen med en dyrare efterföljare i tablet-format (förslagsvis Android med urtjusigt Nintendo-skal) avsedd att passa alla. Sedan är det bara att erbjuda analogspakar, knappar och styrkors längst ned, så har man plötsligt en reskamrat som duger till både spel, lek, film, arbete och annat. Nintendo skulle stjäla showen med en sådan samtidigt som de kan uppdatera hårdvara allteftersom utan att behöva släppta nya enheter.

E3-händelser som skulle skaka om spelvärlden

Den som vill spela seriöst på tablets är idag ofta hänvisade till sådana här strykfula lösningar. Dags för Nintendo att fylla detta tomrum.

HQ