LIVE
HQ
logo hd live | Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Blog

      Senaste amerikanska försäljningen

      Skrivet av Jonas den 14 september 2007 kl 02:27

      Så har augusti månads amerikanska försäljningssiffror trillat in. Värt att notera är Wii för andra månaden i rad säljer bättre än Nintendo DS, att Xbox 360 gjorde ett rejält skutt tack vare prissänkningen och att Playstation 3 sjönk tillbaka till gamla nivåer igen efter lyftet från förra månadens prissänking.

      1. Wii - 403 600
      2. Nintendo DS - 383 300
      3. Xbox 360 - 276 600
      4. Playstation 2 - 202 000
      5. Playstation Portable - 151 200
      6. Playstation 3 - 130 600

      Det finns en del andra intressanta saker. Intressant är att Xbox 360-versionen av Madden 08 sålde bäst (896 600). Ett tecken på att folk kanske håller på att börja lämna den förra generationen till förmån för den nya. Madden gick även väldigt bra till Playstation 3 (336 200), trots rapporter om att den var märkbart sämre än Xbox 360-diton.

      För Wii-Madden gick det total katastrof, det sålde faktiskt till och med sämre än Xbox-versionen (jo, det kommer fortfarande sådana spel i USA). Oroande för både EA och Nintendo eftersom konsolen fortfarande har ett rykte om sig att vara tredjepartarnas mardröm. Om det ska komma fler spel än Nintendos är det trots allt viktigt att tredjepartsspelen börjar sälja.

      Även om det känns hårt att börja tala om japansk svikande försäljning för Wii kan det även nämnas att Wii tappat märkbart i försäljning i Japan de tre senaste veckorna. Visst, den går fortfarande nästan tre gånger så bra som Playstation 3, men det är ett rejält kliv nedåt. Men Nintendo behöver spelen, de kan inte leva på Wii Play och Wii Sports hur länge som helst, ens i Japan.

      Sedan är det bioshock som gjorde en stabil första månad på närmare en halv miljon sålda spel och blev månadens tredje bäst säljande. Klart imponerande och ett tecken på att det är en serien som definitivt är här för att stanna. Räkna med fler undervattensäventyr inom den närmaste framtiden alltså. Ska bli intressant att se om Microsoft försöker skydda det med eller om Take 2 släpper det även till Playstation 3.

      Spel som Guitar Hero II till Xbox 360, expansionen Rock the 80:s till Playstation 2, Pokémon Pearl/Diamond och Mario Party 8 fortsätter annars tuffa på som tåget och gör återigen helt makalösa siffror. Bara att imponeras över deras storhet.

      Månadens största flopp blev till sist Lair (46 500) som debuterade låååångt utanför 20-i-topp på katastrofsiffror, men även Warhawk (58 600) gick riktigt dåligt och Blue Dragon (53 600) som sin första månad var nere i ganska risiga siffror och fick sig slaget av bland annat Two Worlds. Visserligen hade dessa spel bara några dagars försäljning eftersom de kom så sent, men det är fortfarande långt under förväntan.

      Senaste amerikanska försäljningen

      Mario Party 8 vägrar ramla ut från listan och fortsätter krossa allehanda nykomlingar både i Europa och Japan och som i ovan nämnda exempel, USA.

      HQ