Svenska
Blog

Ny taktik från nästan alla

Skrivet av Jonas den 23 november 2007 kl 03:07

Microsoft fick en del välförtjänt kritik för sitt sömnpiller till E3-konferens i somras. Jag hade inte nöjet att gå på den (sova är viktigt under E3 och presskonferensen var riktigt sövande) men väl året innan. Då visades Halo 3 upp, Fable 2, Alan Wake, Project Gotham Racing 4 och Mass Effect. Ja, och lite andra kommande exklusiva spel.

Tja, alltså ganska exakt samma spel som vi fick se under årets E3 igen. Och ärligt talat... Några av dem är inte ute ännu och kan vara med på nästa års E3 med. Och med Fable 2 skulle jag inte bli förvånad om vi får se det på E3 2009 med. Nyheterna då? Jo, det undermåliga Scene It och det medelmåttiga Viva Piñata: Party Animals.

Phett? Nej, inte alls. Inte ens nära. Microsoft visade titlarna för tidigt. En dålig taktik. Man hinner tröttna på titlarna innan de ens är ute. Superlovande Alan Wake som vi knappt vet ett jota om känns nästan smågammalt redan. Men det är fler än Microsoft som gjort samma sak. Dock inte superrutinerade Nintendo som alltid håller på titlarna med järnhand och släpper informationen i precis lagom tillfälle. Enda undantag är väl Legend of Zelda: Twilight Princess där man drabbades av stora förseningar, något förtog lite fräschör från spelet.

Så kollar vi på 2008 är det faktiskt ganska magert med spel ute. Nintendo har Super Smash Bros Brawl och Super Mario Kart. Microsoft har Too Human, Ninja Gaiden 2, Alan Wake och Halo Wars samt inte så värst mycket mer. Sony har Killzone 2 och Little Big Planet men i övrigt är det rätt tyst även från dem.

En ny taktik. Ingen vill avslöja sina stora kanoner ännu för att inte konkurrenten ska kunna förbereda motattacker eller rent av stjäla idéer. För jag lovar och svär att det finns riktigt mycket spännande spel som ska komma under 2008 som över huvud taget inte ens utannonserats ännu. Och så snart julhandeln är över och möjligtvis även januari lär de första spelen börja utannonseras.

Bland de titlarna kan vi lugnt räkna med dräparspel vid juletid 2008. Ett sådant spel är Resistance: Fall of Man 2. Microsoft å sin sida har sannolikt Gears of Wars 2 närmare ett färdigställande än någon nog anar och Rare ska också visa upp en ny titel. Lucasarts sägs ha Star Wars: Battlefront 3 nära ett färdigställande och Crackdown-gänget Real Time Worlds har också ett spel att visa upp. Även Activision, EA och Vivendi har massor av spännande att säga angående spel som ska komma under 2008. Inte minst Activisions nya James Bond-spel.

Så alla ni som skickar brev till brevlådan och fruktar ett dåligt spelår 2008. Bekymra er inte. Jag skulle vilja gå så långt som att säga att flera av de största godbitarna vi ska spela nästa år över huvud taget inte ens är utannonserade ännu. I februari är det Game Developers Conferense och då om inte förr lär de första fläskiga utannonseringarna komma. Börja dreggla vettja.

Ny taktik från nästan alla

Gears of War-gänget kommer göra sin comeback 2008. Tror i alla fall undertecknad...

HQ