Svenska
Blog

Dags att reboota Transformers

Skrivet av Jonas den 7 december 2016 kl 02:08

Nästa år är Michael Bay tillbaka igen med en ny omgång Transformers. Detta är hans femte film om Optimus Prime och gänget, och undertiteln blir The Last Knight. Nu har den första trailern släppts och som synes tycks det bli ett lite mörkare äventyr denna gång med ett par otippade grejer som kastar om formeln ganska rejält.

Men ändå... gäsp. Och jag säger det som stort Transformers-fan. Jag är rätt trött på Michael Bays färglösa Transformers nu och tycker inte de varit roliga på länge. Det är hög till att ge stafettpinnen till någon annan och starta om serien. I sig inget dramatiskt, det har hänt Turtles flera gånger, Batman likaså liksom Spider-Man. Det är helt naturligt, även Transformers-serierna har ju liksom startats ett antal gånger i skepnader som Beast Wars, Armada, Cybertron och nu senast Robots in Disguise.

För grundkonceptet med ultrakulörta robotar som bankar vett och sans ur varandra är det faktiskt inget fel på och den första Transformers tycker jag håller än idag. Bay kör konceptet i botten och sedan blir det svårt att få liv i serien igen. Dags därför att låta detta bli karlns avsked (ja, jag vet att han har kontrakt på fler) och när Transformers återvänder om fem år så får det vara med en regissör som Gareth Edwards, J. J. Abrams eller Marc Webb.

Dags att reboota Transformers

Det klassiska Transformers Generation 1-gänget.

HQ