Svenska
Glöm nu inte Roadburn barn

Glöm nu inte Roadburn barn

Jag vet att mångfalden här inne taggar som bara den inför Nintendos kommande NX-avslöjande. Och det är helt okej. Det hade varit korkat att inte vara taggad. Men glöm för guds skull inte att biljetter till nästa års Roadburn-festival släpps idag!

Warning kör Watching From A Distance i sin helhet, Baroness lirar (samt att sångaren John Dyer Baizley tar sig an rollen som curator under festivalen), Coven spelar (!), Deafheaven kommer krossa allt i sin väg (!!), Chelsea Wolf kommer trollbinda alla som tittar (!!!) plus mycket, mycket mer. Kolla hela line-upen (för tillfället) på den här länken.

2017 kommer att bli mitt första år på Roadburn helt klart. Hoppas vi ses där! Och ha en bra torsdag! Och njut av låten Luna med Deafheaven från förra årets fantastiska platta New Bermuda. Stora kramar.

Och biljetterna köper du på den här länken.

Nu: Stora kramar.

HQ
Fredagssläpp x 2

Fredagssläpp x 2

Hallå där!

Bra fredag är lika med bra skivor och just den här fredagen har det dykt upp två utsökta plattor som du absolut bör kolla in.

Blues Pills - Lady in Gold
Jag har tipsat om det här bandet tidigare på bloggen och nya skivan Lady in Gold bara förstärker min kärlek till bandet. Det är svängig rock med båda fötterna stabilt placerade i 70-talets glada dagar. Lyssna och njut på den här Spotifylänken.

Russian Circles - Guidance
Stor musik bjuder allt som oftast på stora känslor, något som bandet Russian Circles har stenkoll på. Musiken hoppar mellan bitterljuv melankoli, stenhård tyngd och smäktande melodier utan att för den skull tappa minsta lilla. Instrumental genialitet. Lyssna och njut på den här Spotifylänken.

Ha nu en riktigt trevlig helg! Stora kramar!

HQ
21 minuter perfektion

21 minuter perfektion

Årets hittills bästa platta är bara 21 minuter lång. Eller ja, 21 minuter och 43 sekunder om man vill vara sådär petig som vissa vill vara.

Jag älskar Nails. Ända sedan jag hörde debuten Unsilent Death (2010) och uppföljaren Abandon All Life (2013) var jag helt fast i deras dödsiga grindträsk med tydliga hardcoreinfluenser. Det är kärlek som går i hundra knyck och träffar som en slägga mitt i pannbenet. Underbart! Nu är deras nya skiva ute, betitlad You Will Never Be One Of Us, och det är utan tvivel årets hittills bästa platta.

Så in och lyssna på den här länken (Spotify). Överjävligt bra helt enkelt.

Extratips: När du ändå är inne på tuff musik måste du kolla in crustbandet Ursut och deras nya platta Köp Dig Lycklig. Det gör du på den här länken (Bandcamp). Också överjävligt bra.

Musiktipsens återkomst!

Musiktipsens återkomst!

Hej igen vänner! Trevligt att se er igen. Lika vackra som alltid dessutom. Men nog med slisk.

Jag ser att det har varit lite dåligt med tipsande på ny sjyst musik här i bloggsektionen så det får jag försöka väga upp lite. Här nedanför kommer det en lång lista med olika plattor från olika band och artister jag tycker att just du borde kolla in. Spotifylänkar är det som styr men det betyder ju inte att du kan söka upp bandet på Youtube eller dylikt. Och ja: mångfalden av musiktipsen är av den hårdare sorten.

Nog med snack. Här får du en drös med utmärkta plattor från 2016:

Bombus - Repeat Until Death

Abbath - Abbath

Wolfmother - Victorious

Black Tusk - Pillars of Ash

Conan - Revengeance

Yuri Gagarin - At The Center Of All Infinity

Low Flying Hawks - Kofuku

Duel - Fears of the Dead

Bloodiest - Bloodiest

Mars Red Sky - Apex III (Praise For The Burning Soul)

Burlap - Burnout King

Mondo Drag - The Occultation Of Light

Gadget - The Great Destroyer

Inverloch - Distance Collapse

Caliban - Gravity

The Body/Full of Hell - One Day You Will Ache Like I Ache

Magrudergrind - II

ZUN - Burial Sunrise

Wake - Sowing The Seeds Of A Worthless Tomorrow

Graves At Sea - The Curse That Is

Tombs - All Empires Fall

Hundred Headless Horseman - Hexagon EP

Jesus Chrüsler Supercar - 35 Supersonic

Rotten Sound - Abuse To Suffer

Lody Kong - Dreams And Visions

Greenleaf - Rise Above The Meadow

Face To Face - Protection

Cult Of Luna/Julie Christmas - Mariner

Deftones - Gore

Interment - Scent Of The Buried

Discharge - End Of Days

Lord Mantis - Nice Teeth Whore

Aborted - Retrogore

Beastwars - The Death Of All Things

Babymetal - Metal Resistance

Hypnos - Cold Winds

Valley Of The Sun - Volume Rock

Pyramido - Vatten

Mantar - Ode To The Flame

Death Grips - Bottomless Pit

Vektor - Terminal Redux

Mother Feather - Mother Feather

Hatebreed - The Concrete Confessional

Blaak Heat - Shifting Mirrors

Amenra - Alive

Kent - Då Som Nu För Alltid

In Mourning - Afterglow

Saturna - Ignis

Destroyer 666 - Wildfire

Oranssi Pazuzu - Värähtelijä

Brutus - Wandering Blind

Ripper - Experiment Of Existence

Illdisposed - Grey Sky Over Black Town

Black Lung - See The Enemy

Haast's Eagled - II: For Mankind

Abnormality - Mechanisms Of Omniscience

Dark Funeral - Where Shadows Forever Reign

The Pete Flesh Deathtrip - Svartnad

Blood Ceremony - Lord of Misrule

Cough - Still They Prey


Så. Nu har du en jävla massa musik att ta dig igenom under helgen som kommer. Jag har medvetet valt att inte sätta någon beskrivning eller dylikt efter varje band då det är klart mycket roligare att komma in helt ovetande (även fast jag misstänker att många av er känner igen många av tipsen). Kanske hittar du en ny kärlek i livet? Jag hoppas på det i varje fall.

Kram på er!

Allting har ett slut och så var även fallet här...

End of the road...

...skulle man kunna säga om man var dramatiskt lagd. Nej, faktum är att det helt enkelt inte går ihop sig att bolla allt i mitt liv just nu utan att känna stress. Det är jobb, studier, GR och privatliv som måste klaffa någorlunda smidigt och just nu så går det helt enkelt inte. Allt krockar med allt och ger upphov till stress och mindre produktivitet. Vilket inte gynnar någon, i synnerhet inte mig. Så det är dags för mig att lämna Gamereactor och fortsätta på nya vägar.

Men innan jag går vill jag självfallet tacka för tiden som varit. Tack till fina redaktionen och ett stort rungande tack till dig som läst mitt svammel. Utan dig är allt meningslöst. Du är makthavaren i det här fallet och jag vill tacka dig för att du tagit dig tid.

Ett speciellt tack vill jag rikta till alla er som diskuterat och tipsat musik med mig, något som varit ett stort inslag i mina bloggar (eller till och med det primära inslaget nu när jag tittar tillbaka på de senaste bloggarna). Jag är glad att det finns så fina människor med så utmärkt musiksmak här på sajten och jag hoppas att ni fortsätter lyssna, njuta, tipsa och vara allmänt hårda.

Så tack för den här tiden du underbara människa. Utan dig är jag inget och jag hoppas att våra vägar korsas igen.

Som avslut vill jag skicka med dig min absoluta favoritlåt alla kategorier. En låt som bara växer och växer ju mer jag lyssnar på den och som alltid får mig "in the zone". Mastodon - The Last Baron.

Stora kramar och hinkvis med kärlek/ Jonathan Björklund

Allting har ett slut och så var även fallet här...

En vink till just dig.