Svenska
Blog

Mayhem i Strömstad!

Skrivet av Jonte den 27 februari 2011 kl 16:24

Gårdagens konsert/mini-festival med Mayhem, Marduk, Nifelheim och Assault är nu över. Nacken är sliten och byxorna och t-shirten luktar öl och svett. Men kvällen var underbar på så många sätt.

Först ut av banden var det lokala Strömstadsbandet Assault. Jag hade inte hört mer än en låt med dom innan dom gick upp på scen, men helvete vilken show dom bjöd på. Fullt ös från början till slut helt enkelt. Dom spelade även en helt perfekt cover på Dissections Heavens Damnation.

Direkt efter konserten så köpte jag både skivan och en t-shirt och fick på köpet skivan signerad av deras trummis. Grymt trevliga killar att prata med helt enkelt!

Sedan var det ca en timme mellanrum att hänga i baren på (synd bara att det var så fullt att man knappt lyckades köpa någonting), eller något annat innan Nifelheim gick upp på scen.

Detta band visste jag mer om än Assault, men hade fortfarande inte hört så jättemycket av. Men likadant som Assault så bjöd även Nifelheim på ett otroligt bra gig med bra drag och headbangvänliga melodier. Synd bara at det blev ett uppehåll på nästan 15 minuter mitt i konserten då micken slutade att fungera.

Näst sista bandet var Marduk.
Marduks konsert var den tråkigaste av alla på kvällen. Det kan bero på att jag inte kunde speciellt många av deras låtar, men alla deras låtar lät enligt mig väldigt lika, så det slutade med att vi gick ner och sate oss i baren igen och väntade på att Mayhem skulle börja spela.

När vi kom upp så var roddarna i full gång med att göra iordning Mayhems scen, och när de bar fram tre grishuvuden och hängde upp framför scenen så insåg vi att detta inte kunde bli något annat än awesome.

Några minuter senare så går bandet vi alla var där för att se upp på scen.

Mayhem

Detta var utan tvekan kvällens bästa spelning, men det hade man ju faktiskt förväntat sig. När bandet började spela första låten, Pagan Fears, så insåg man hur jävla grymma dom är. Och när Attila själv uppenbarades på scen så rös man igenom hela kroppen. Hans sång låter precis som den gjorde för femton år sedan.
En underbar spelning helt enkelt.

Kvällen var slut ca 0200, och då var jag så trött att jag däckade på hotellrummet direkt jag klev innanför dörren.

En väldigt lyckad kväll!

Mayhem i Strömstad!

Mayhem

HQ