Svenska
Blog

Dagens låt - Del Tolv!

Skrivet av Jonte den 24 mars 2011 kl 16:11

Fy och skäms Jonatan. Seg som jag är så har 3 dagar utan dagens låt gått. Men idag så har jag inga läxor, så jag får alltta och posta en ny del!

Som ni kanske minns så var vi mitt uppe i en hyllning till alla döda metalhjältar. Det spåret fortsätter vi på, och idag ska en död trumslagare hyllas. Dagens låt är:

Winds of Creation

Artist: Decapitated

Skiva: Winds of Creation

När Witold "Vitek" Kiełtyka var med och bildade ett av Polens absolut mest kända metalband var han bara tolv år. Ja, ni hörde rätt, tolv år! Vid fjorton års ålder spelade han i ett band som var, och fortfarande är, känt över hela världen som ett av de absolut bästa banden som någonsin kommit från Polen. Det är verkligen inte illa pissat.

Det är ingen tvekan om att han var en mästare på att spela trummor för sin ålder.

Jag valde låten Winds Of Creation eftersom att det är en av Decapitated's bästa låtar, och den visar på hur skicklig Witold faktiskt var på att spela trummor. När låten, och skivan, spelades in var han bara femton år gammal. När jag var femton så åkte jag moped och lyssnade på Iron Maiden :P

Den 29e oktober 2007 så åkte var Decapitated på turné, men råkade krocka turnébussen med en lastbil som fraktade trä. Både Witold och den dåvarande sångaren Adrian "Covan" Kowanek blev allvarligt skadade, men Witold dog seare av sina skador. Han blev 23 år.
Det här inlägget handlade inte så mycket om låten ifråga, men jag kände att jag ville tillägna det här inlägget till Vitek istället. Att en sådan ung och otroligt skicklig man dog bara 23 år gammal är otroligt tragiskt, och han förtjänar ett eget inlägg i bloggen.

Vila i frid Vitek, vi glömmer dig aldrig!

Dagens låt - Del Tolv!

Youtube!

Spotify!
Ny del imorgon!

HQ