Svenska
Blog

Dagens Låt - Del Femton!

Skrivet av Jonte den 5 april 2011 kl 14:23

Som vanligt så lovade jag något jag inte kunde hålla. Jag lovade att bli mer aktiv med att släppa nya delar i bloggen, och även posta lite annat än bara Dagens Låt. Men som vanligt så glömde jag bort och det gick flera dagar utan uppdateringar.

Men nu ska jag fanimej bli mer aktiv. Jag ska från och med idag posta en ny blogg varje dag. Nu får vi väll hoppas att jag klarar att att hålla det löftet bara. Imorgon hade jag tänkt mig att ladda upp bilder på min inte alls så imponerande skivsamling. Bara för att det är kul :)

Dagens låt är iallafall:

Beneath The Remains

Artist: Sepultura

Skiva:Beneath The Remains

Som ni redan vet så har Thrash-metal länge varit något jag avskytt. Men dagen jag började uppskatta Thrash så upptäckte jag så många fler band, däribland Sepultura.

Jag fick Beneath The Remains på min artonde födelsedag, och har sedan dess lyssnat slaviskt på skivan. Och idag är jag övertygad och att Sepultura är världens bästa Thrash-metal band någonsin.

Beneath The Remains är Sepulturas mästerverk, och en av de bästa skivorna som idag finns att lyssna på. Hela skivan är en klassiker, och det är svårt att välja just en låt att ha med i bloggen. Det finns så många klassiska låtar på den här skivan för att välja. Men det fick bli Beneath The Remains.

För det första är riffet som går genom hela låten helt genialiskt. För det andra är trummorna helt otroligt grymma, men kan man förvänta sig något annat när det är Igor Cavalera som sitter vid trumsetet?

Och för det tredje är Max cavaleras stämma helt perfekt för Sepulturas sound. Han har den ultimata thrash-metal rösten, inte för mörk och inte för skrikig. Och sist men verkligen inte minst, det fullkomligt underbara introt.
En perfekt låt helt enkelt!

Dagens Låt - Del Femton!

Spotify!

Youtube!

Imorgon ska jag försöka hinna med att fota min skivsamling, och i övermorgon kommer en ny del. Ska försöka hinna skriva en ny skivrecension senare i veckan också. Så häng med, för nu ska det uppdateras här i bloggen, en gång om dagen :)

HQ