Svenska
Blog

Dagens Låt - Del Nitton!

Skrivet av Jonte den 21 april 2011 kl 15:46

Torsdag idag, och nu har påsklovet börjat på riktigt. Imorgon är vi ju nämligen lediga, för då är det långfredagen. Kristendomen har ju hittat på något bra iallafall, för man får ju vara ledig på alla dessa "högtider" :)

Eftersom att jag varit lite slö med uppdateringar så slänger jag upp del nitton i bloggserien! Den här delen kommer bli den sista på ett tag, för som jag berättat tidigare kommer jag skriva om min favoritlåt i del tjugo. Den delen kommer behöva en hel del tid att skrivande, och jag vill hålla lite på den. Så efter den här delen så kommer det vara dåligt med Dagens Låt i bloggen. Men jag kommer självklart fylla ut den med diverse skivrecensioner och andra uppdateringar istället! :)

Idag kommer jag iallafall bjuda på en stor favorit hos mig. Dagens låt är:

Odal

Artist:Agalloch

Skiva:The Mantle

The Mantle är Agallochs ohotade mästerverk. Marrow of The Spirit är en bra skiva, och Ashes Against The Grain är grymt bra. Men ingen av skivorna innehåller så många underbara låtar som The Mantle. Odal är en av skivans andra bästa.

Odal var faktiskt den andra låten jag någonsin hörde med Agalloch, innan dess hade jag bara lyssnat på Falling Snow. Men när jag hörde Odal första gången var jag lika fast som när jag första gången hörde Falling Snow. Odal är helt instrumental, och innehåller både akustiska gitarrer, distade gitarrer och trummor.

Den vacka akustiska gitarrslingan som inleder låten är en av de bästa gitarrmelodierna som någonsin skapats, och några minuter in får den akustiska gitarren sällskap utav både distade gittarer och trummor. Allt detta utgör en av Agallochs bästa låtar någonsin, och få låtar har så stor plats i mitt hjärta som just Odal, och likaså finns det få låtar som gör mig lika berörd som denna.

Den här låten, och skivan för den delen, är ett måste om du gillar någon form av metal!

Dagens Låt - Del Nitton!

Spotify

Youtube

Imorgon återkommer jag med en uppdatering till, men vad det kommer vara vet faktiskt inte ens jag. Dagens Låt ser ni inte av mer förens om ett tag iallafall!

HQ