Svenska
Blog

Jonte Tipsar! Del 1

Skrivet av Jonte den 30 oktober 2011 kl 18:57

Med tanke på hur hysteriskt enformig min blogg varit gällande innehåll den senaste tiden så har jag nu tänkt att dra igång en ny bloggserie! Jonte Tipsar kommer den att heta.

I dessa bloggar kommer jag att tipsa om olika saker jag verkligen gillar just nu. Kanske är det ett band, ett spel, en skiva eller kanske är det en pryl av något slag. När det gäller band eller spel så kommer det framförallt bli band eller spel som inte särskilt kända. Det är ju inte någon vidare mening att tipsa om något som alla redan känner till.

Men nu får det vara nog med tjafset. I den första delen hade jag tänkt att tipsa om ett jäkligt bra band från vårt kära hemland Sverige! Det är säkert några som känner till dem redan, då dom på senaste tiden blivit mer och mer kända. Men på tok för få metalfans känner till dem, så det får bli mitt uppdrag här på Gamereactor att sprida deras skitgrymma musik.

Bandet i fråga är...

Antichrist

Antichrist spelar thrash metal av den gamla skolan, där riffen var viktigast och stilen med jeansväst, höga gympaskor, patronbälte och tajta jeans var det som gällde, sent 80- tidigt 90tal alltså, den bästa tiden för thrash om du frågar mig.

Soundmässigt så är det den brutalare och hårdare formen av thrash vi talar om. Tänk Kreator, Sodom och Destruction så har du soundet bandet siktar på.

Men bandet har tagit hela grejen ett steg längre. Lika Old School som deras musik är deras sätt att marknadsföra sin musik och sälja den. Dom har en mejladress man kan kontakta dem på, och även en facebooksida, men annars är det skralt med ställen på internet du kan hitta dem på.

Dom har nyligen släppt sin första fullängdare som du kan köpa på diverse hemsidor, men innan dess har bandet bara släppt tre kassetter, som enbart gått att få tag i om du kontaktat bandet själv. Detta kan göra det svårt att lyckas få tag i bandets musik. Men man kan tur nog lyssna på kassetterna på youtube, då båda är uppladdade där! Om du mot förmodan får en kassett skickad till dig från bandet kommer du få en trevlig överaskning när den anländer i brevlådan! :)

Så om du gillar Old School thrash, eller thrash metal alls, så rekommenderar jag dig att kolla in Antichrist!

Facebooksida

Låttips 1 "Coven Of Evil"

Låttips 2 "Put To Death"

Jonte Tipsar! Del 1

Bild lånad från bandets Faceboksida

Det var första delen av min nya bloggserie, vad tyckte ni om den? Vad vill ni ser mer av i bloggen? Kommentera gärna, och tack för att ni läste! :)

HQ