Svenska
Blog

Vader & Gorgoroth - Spelningsrecension!

Skrivet av Jonte den 9 november 2011 kl 20:17

Värken i nacken sitter fortfarande kvar, även fast det var tre dagar sedan spelningen ägde rum. Men vilken jävla spelning det var :D I söndags såg jag nämligen Vader, Valkyrja och Gorgoroth spela live på Klubben i Stockholm!

Den här bloggen är tänkt att bli en slags recension utav kvällens olika gig, men håll även utkik i bloggen imorgon också. Då jag var i Stockholm ett par dagar så gjordes det även en hel del inköp på Sound Pollution och konserten som ska visas upp, den bloggen är tänkt att komma upp imorgon!

Anyway, onwards to the recension.

Jag och min bror anlände till Fryshuset vid klockan sju, en halvtimme efter insläpp. Vi slapp kön in och vi missade ändå inget utav förbanden. Då Valkyrjas backdrop var upphängd trodde vi att det var bandet ifråga som skulle börja spela, men när vi väntat i tjugo minuter så går det andra förbandet, The Sickening från Norge, upp istället. Även fast jag älskar Death Metal så var The Sickening ett band jag inte var så speciellt intresserad att se. Dom lät mest som en kopia av valfritt brutalt dödsband, utan något unikt i deras sound vilket är vad jag föredrar i min musik, något unikt. Vi gick ut och rökte istället!

När The Sickening var klara var det äntligen dags för Valkyrja!
Valkyrja är ett band jag upptäckte när dom utanonserades som förband, men dom blev snabbt ett favoritband hos mig. Med ett sound som är starkt influerat av Watain och supergrymma låtar så var det upplagt för ett skitbra gig. Och ett skitbra gig blev det indeed :D

Valkyrja blandar nyskapande Black Metal ala Watain med det klassiska norska soundet och även en hel del headbangvänliga partier. Precis som det ska vara! När dom drar igång Oceans To Dust från senaste plattan så headbangas det för fullt! Sångaren har en liknande, superskum, scennärvaro som sångaren i Watain har. Det är tydligt vilket band som influerat dem mest, men det är verkligen ingen dålig sak. Ett supergig blev det!
Valkyrja - 9/10

När Valkyrja gått av scenen så börjar Vaders roddare soundchecka deras instrument, och vi går ut igen innan spelningen. När vi sedan hör att roddarna börjar bli klara går vi in igen och jag ställer mig så långt fram jag kan. Vader är bandet jag främst är där för att se, och jag är sanslöst taggad.

När bandet går upp på scen och spelar introt till första låten från senaste skivan, Return To The Morbid Reich, så ryser jag i hela kroppen! Vader blandar friskt nytt material med gammalt, och när dom drar igång en riktig favorit hos mig, Never Say My Name, så är euforin total! Även favoriter som Come And See My Sacrifice och I Am Who Feasts Upon Your Soul spelades perfekt!

Precis som Vader brukar göra så spelade dom en coverlåt sist, denna gången Raining Blood utav Slayer.

Hela publiken kokade under introt, och när låten drog igång på riktigt så exploderade publiken i den vildaste moshen jag någonsin varit med om. Då jag stod i mitten på andra raden och headbangade så var jag verkligen inte beredd på detta, och blev ganska mörbultad tills jag på något sätt färdades till ena sidan av publiken.

Vader bjöd på en av årets bästa spelningar, och jag kommer ha minnen från den långt framöver :)
Vader - 10/10

Sista bandet ut för kvällen var Gorgoroth, ett band jag aldrig varit så speciellt mycket för. Vi stannade och såg fyra låtar, men då ingen av oss gillar Gorgoroth så värst så hämtade vi ut våra jackor och slapp på så sätt kaoset vid garderoben! Sängen var extra skön en kväll som denna när vi kom tillbaka till lägenheten vid runt 0100 på natten!

En underbar kväll var det iallafall, och nedan följer lite bilder från de olika konserterna!

Vader & Gorgoroth - Spelningsrecension!

Jag köpte även en hel del Merch och skivor på resan, så som jag skrev i början av inlägget så får ni gärna kolla in bloggen imorgon då jag laddar upp en blogg med alla mina inköp från resan! Tack för mig :)

HQ