Svenska
Blog

Konsertblogg inför 2012 (Gott Nytt År!)

Skrivet av Jonte den 1 januari 2012 kl 17:04

Innan jag drar igång med bloggen så vill jag bara hälsa alla användare på GR ett gott nytt år! Igår hade jag bättre saker för mig än att sitta vid datorn och skriva någon nyårsblogg, så jag önskar er ala ett gott nytt år idag istället :)

2012 kommer bli det bästa konsertåret i mannaminne, med massvis med konserter man måste gå på. Så vad kan passa bättre så här den första dagen på året än att sammanfatta de konserterna jag ska gå på hittills iår, och även på så sätt göra er andra användare medvetna om dessa konserter. Jag kommer även att länka till hemsidan som säljer biljetter till varje spelningen längst ner i bloggen! Vi drar igång direkt tycker jag :)

----

Redan den 5 Januari, nu på torsdag som för övrigt är min födelsedag, så kommer Death/Grindcore-bandet Lock-Up till nöjesfabriken här i Karlstad tillsammans med två förband, och den spelningen blir det ett garanterat besök på.

Det är Shane Embury, från grindcore-legenderna Napalm Death's supergrupp med Tompa Lindberg från At The Gates på sång som är Lock-Up. Svinsnabb dödsgrind utlovas, och det kommer bli en födelsedag fylld med headbangande och moshande. Precis som det ska vara :)

----

Den andra konserten som är spikad under 2012 är den 27 Februari på Münchenbryggeriet i Stockholm. Det är såklart Full Of Hate 2012 med legenderna Cannibal Corpse och Behemoth i spetsen vi talar om! Även Legion Of The Damned, Suicidal Angels och Misery Index spelar under kvällen, och med den lineupen så kommer kvällen inte bli annat än helt jävla sinnessjuk.

Cannibal Corpse har jag velat se i flera år, och Behemoth är ju skitbra. Men det är Suicidal Angels jag ser fram mest emot tillsammans med Cannibal Corpse. Underbar thrash-metal från Grekland säger man ju inte nej till. Det kommer bli en av årets bästa kvällar utan tvekan!

----

Den tredje konserten som är inbokad är konserten jag ser fram mest emot under hela året. Den spelningen inträffar den 8 April, och det är ett av mina absoluta favoritband någonsin, nämligen Agalloch tillsammans med förbandet Velnias, som kommer till Fängelset i Göteborg för deras första Sverigespelning någonsin.

Att få Agalloch live är en dröm för många, men det är även en dröm som har en liten chans att gå i uppfyllelse. Då bandet helt enkelt inte har råd att turnera ofta så blir det sällan några turneér med bandet utanför Staterna, men nu har dom äntligen bokat en fullgod Europaturné, med ett Sverigedatum, och jag är så taggad att jag nästan skakar.

Det faktum att jag ska få se Agalloch live är en tanke jag inte riktigt vant mig vid än, det känns fortfarande som en dröm. Men när jag står där, och för höra låtar som Falling Snow, As Embers Dress The Sky och Ghost Of the Midwinter Fires så kommer jag kunna dö lycklig.

----

Årets näst största spelning för mig inträffar den 25 Maj och många vet nog vilken spelning jag talar om. Det är ju såklart Black Sabbath som kommer på besök i Stockholm under sin reunion-turné.

Black Sabbath var bandet tillsammans med Maiden som fick mig att börja lyssna på hårdrock när jag var 7 år gammal, och att nu få se dem spela alla klassiska låtar live känns ganska overkligt. Att gubbarna ens lever fortfarande känns ju ganska overkligt, speciellt i fallet Ozzy Osbourne. Men om dom överlevt hittills så ska dom väll kunna klara sig till Maj nästa år, får då är jag redo för detta årets näst fetaste spelning. Om dom spelar låtar som Snowblind, Symptom Of The Universe och Sweet Leaf så kommer jag att smälla av totalt :D

----

Den sista spelningen, eller festivalen i detta fall, inträffar mellan den 15 och 16 Juni. Det är Metaltown 2012 jag talar om!

Efter förra årets tabbe med festivalområdet och de hysteriska priserna på Öl och mat så var man inte så värst taggad på ännu ett besök på Metaltown. Festivalen hade också börjat boka betydligt fler Core-band än riktig metal, vilket är förjävligt.

Men till nästa år så har ledningen utlovat ett betydligt större och bättre organiserat område och en helt ny scen där bara Black och Death Metal kommer att spelas. Och med hittills bokade band såsom
Slayer
Vader
Anthrax
Skeletonwitch
Sabaton
och
Machine Head så känns det som man kan börja tagga inför Metaltown igen utan att bli besviken. Jag kommer iallafall ge festivalen en chans till, och förhoppningsvis så slipper man Core-kidsen som tycker det är okej att hoppsparka folk i moshen iår! :)

Vilka konserter/festivaler ska du gå på iår?

Biljetter till konserterna:

Lock-Up
http://www.ticnet.se/event/Lock-Up-biljetter/NJF0105B

Full Of Hate
https://secure.zeticket.se/

Agalloch
http://www.ticnet.se/event/AGALLOCH-VELNIAS-biljetter/FAN0408A

Black Sabbath
Dessa biljetter tog slut under första försäljningsdagen, iallafall till spelningen i Stockholm. Jag tror att det finns biljetter kvar till spelningen i Malmö. Annars så är det Second-Hand som gäller!

Metaltown 2012
http://www.eventim.se/tickets.html?fun=erdetail&affiliate=TMZ&doc
=erdetaila&erid=701283&xtor=AD-8001-

Konsertblogg inför 2012 (Gott Nytt År!)

Åh Agalloch, som jag längtar efter att få se er live!

HQ