Svenska
Blog

Lock-Up Konsertblogg och lite annat!

Skrivet av Jonte den 9 januari 2012 kl 16:34

Min födelsedag blev en riktigt trevlig en, även fast jag fyllde 19 år! :)
Jag fick 3200 kronor till en ny gitarrförstärkare, och biljetter till konserten som det här inlägget ska handla om!

Smyger även in två bilder på min jeansväst som jag äntligen har börjat sy fast märken på. FY FAN vad drygt det är att sy patchar för övrigt -.-


Iallafall, halv tolv anländer jag och min bror på Nöjesfabriken där konserten ska äga rum. Utöver Lock Up så spelar även någon känd housegrupp (vilken hade jag ingen aning om) på samma ställe fast på den större scenen. Så stället var SMOCKFULLT med fulla och störande fjortisungar.

Efter man tagit sig förbi kön till garderoben och sedan trängt sig igenom stora grupper med högljudda fjortisar så kom man äntligen in i rockbaren där spelningen skulle ta plats. Man möttes av ljuva toner, "Tormentor" av Kreator spelades högt och stämningen var på topp. Då jag inte fann något av förbanden speciellt intressanta så kom jag bara för att se Lock Up!

En öl senare för mig så var det dags för bandet att gå upp på scen. Först kommer trummisen Nick Barker, sedan den nya gitarristen Anton Reisenegger, näst sist den legendariske Shane Embury och sist men inte minst Tompa Lindberg själv. Och nu börjar dödsgrindandet på allvar.

Det är full fart från första stund när bandet blandar nya låtar såsom Brethren Of The Pentagram och Accelerated Mutation med klassiker som Pleasures Pave Sewers och Submission.

Bandet är riktigt tajta live, och alla medlemmar gör riktigt bra ifrån sig. Tompa kör även lite härligt mellansnack mellan låtarna, något jag tycker på tok för få band gör.

Det största problemet med spelningen berodde inte på bandet, utan på ljudsystemet i konsertlokalen. Det packade ihop 5 gånger under spelningen, vilket gjorde att vi missade 2 låtar sammanlagt. Jävligt tråkigt, och det verkade medlemmarna tycka också. Men Tompa försökte göra det bästa av saken och köra lite mer mellansnack tills ljudet gick igång igen, och han räddade situationen bra!

Sammanfattat var det en jävligt grym och brutal spelning, bortsett från missen med ljudet. Lock Up är ett jäkligt grymt liveband, och det var en underbar upplevelse att få se dem spela live! Nedan följer några bilder från spelningen!

Lock-Up Konsertblogg och lite annat!

Såg att texten blev väldigt svag, men det går att läsa om mna anstränger sig lite ;)

HQ