Svenska
Blog
Torture Divison & Assault - Konsertblogg

Torture Divison & Assault - Konsertblogg

Skrivet av Jonte den 11 februari 2012 kl 20:12

Igår besökte Torture Division och Assault Karlstad, och det var ett självklart konsertbesök för min del! Då min bror drog sig ur under dagen så fick jag gå själv, men även fast det kanske låter konstigt eller tråkigt s är det ingen fara alls att gå på konsert själv.

Jag anlände till spelstället, med det lustiga namnet Glada Ankan, en kvart innan Assault skulle gå på scen. Jag hann sänka en öl och hälsa på Assaults trummis som jag är bekant med sedan jag träffade honom på Metal Legacy i Strömstad förra året. Jag blev även förvånad över vilken extremt liten scen det var. Men klockan elva var det dags för kvällen första band, som sagt Assault!

Bandet spelar en blandning mellan black och death metal, och precis som första gången jag såg dem live så var det löjligt bra drag på deras spelning. Killarna är grymma musiker och jädrigt tajta live, så det är väldigt synd att bandet fortfarande är väldigt okänt. Bandet hade även börjat använda sig utav "double-layered vocals", något som dom inte gjorde på skivan eller första gången jag såg dem. Detta tillförde enormt till låtarna enligt mig. konserten varade i ca 45 minuter och låtarna från deras första platta fick idag sällskap av en helt ny jäkligt bra låt från kommande skivan. När den släpps finns det inget datum för än, men det är definitivt ett släpp att se fram emot! En grym spelning helt enkelt!
Assault - 9/10

Kvällens sista band är såklart Torture Division.
Jag såg bandet för första gången på Metaltown 2011, och för er som inte vet så spelar tortyrdivisionen stenhård old-school dödsmetall. Med medlemmar från både Vomitory, Vicious Art och The Project Hate så förstår ni kanske vilken musik som väntar. Även dom bjöd på en sanslöst grym spelning, och det var fullt ös från första sekund. Detta bidrog även till en fet bangover idag. Det enda minuset var helt enkelt att konserten var lite väl kort, dom kunde allt ha stoppat in två låtar till!
Torture Division - 9/10

Det blev en riktigt grym kväll helt enkelt! Nedan följer några bilder från konserterna, klistrar även in två länkar till youtube med klipp som jag filmade :)
Tack till er som läst, kommentera gärna :)

Torture Division
Assault

HQ