Svenska
Blog

I Jontes hörlurar #2

Skrivet av Jonte den 2 april 2012 kl 20:20

Idag är det måndag, så jag tänkte dela med mig av den musiken som jag lyssnade mest på under den gångna veckan. Precis som i den första delen utav bloggen :) Förra veckan lyssnade jag mest på dessa artister:

Godspeed You! Black Emperor

Det mest kända och kanske också det största bandet inom post-rocken. Även ett band som ofta anses vara väldigt överskattade eller på tok för pretentiösa. Men jag håller inte med alls. För även om deras bästa skiva, den 90 minuter långa Lift Your Skinny Fists Like Antennas To Heaven, är långt ifrån en lättlyssnad skiva som tar många genomlyssningar att uppskatta så är den en av de absolut bästa skivorna som jag någonsin fått nöjet att avlyssna. Den första och otroligt vackra låten på skivan, Storm, har varit en hängiven anhängare på mina bussresor den senaste veckan!

Lyssna på Storm här!

Ghoul

Crossover Thrash-bandet Ghoul från Oakland släppte förra året en av de mest intressanta och annorlunda thrash-plattorna på väldigt länge. Med ett annorlunda sound med influenser från helt andra genreér, en minst sagt annorlunda image och grymt låtskrivande så skapade Ghoul en av mina mest lyssnade skivor under förra veckan. En skiva som i sin enkelhet ger mig allt jag vill ha i en riktigt bra thrash-platta!

Streama Transmission Zero här!

Cynic

Med tanke på att dom släppte en "ny" skiva, "The portal Tapes", för några veckor sedan så har det blivit mycket Cynic på senaste tiden. Den nya skivan innehåller egentligen inget nytt material, utan är alla låtar som Portal, bandet som Paul och Sean bildade när Cynic splittrades efter släppet utav Focus, släppte under sin tid som band. För att beskriva soundet så låter det som en ännu mer "kosmisk" skiva än var Focus var, utan growls och med en kvinnlig sångerska. Och jag älskar det, precis som väntat!

Lyssna på The Portal Tapes här!

Agalloch

Under den senaste tiden så har det även snurrat en hel del Agalloch i min iPhone. Uppladdningen är i full gång inför konserten nästa vecka, och jag har därför lyssnat extra mycket på Agalloch. Men mest har deras EP, "The White" spelats då jag fick hem den på skiva för några veckor sedan. En underbar EP av ett underbart band!

Lyssna på Agalloch här!


Detta var alltså fyra av de artisterna jag lyssnat allra mest på den senaste veckan, vad har ni lyssnat mest på under den senaste tiden?

I Jontes hörlurar #2

Lift Your Skinny Fists Like Antennas To Heaven

HQ