Svenska
Blog

Hjälp mig att välja en ny gitarr!

Skrivet av Jonte den 12 juli 2012 kl 16:57

Nu behöver jag eran hjälp mina kära läsare!

I studentpresent fick jag pengar till en ny gitarr, min B.C Rich Warlock har tjänat mig väl men jag är sugen på att köpa en splitter ny gitarr som inte har varit använd tidigare. Jag har kollat runt mycket på internet men inte provspelat så värst många än. Men jag har tre kandidater som jag kollat in en hel del på senaste tiden.

Så kolla in gitarrerna nedan, om du skulle välja någon av dem, vilken skulle det vara då? Kan du inget om gitarrer? Kolla bara på utseendet isåfall :) Vilken av de tre gitarrerna föredrar du? Vilken av modellerna jag föredrar är irrelevant just nu.

Den första kandidaten är en Jackson Dinky!

Versionen på bilden skiljer sig lite från den jag skulle föredra. Jag vill ha en stop-tail istället för string-thru, och de aktiva mickarna ska illa kvickt bytas ut mot passiva. Men utöver det är det samma gitarr :)

Kandidat nummer två är en klassiker, en Gibson Flying V Ebony!

Jag älskar verkligen designen på den här gitarren, den snyggaste flying v-varianten man kan hitta på marknaden. Men jag skulle föredra en helsvart gitarr istället för den vita pick-gaurden, och då jag oftast sitter ner och spelar så är jag osäker på hur bekvämt det blir i längden att spela på den här gitarren.

Kandidat nummer tre är den senaste gitarren jag blivit intresserad av, Jag har verkligen fastnat för designen. Det är en ESP Phoenix vi talar om.

Som ni ser så är den väldigt lik en Gibson Firebird, men den har mycket smartare lösningar. Två vanliga humbuckers istället för mini-humbuckers och färre vred.

Men nu är det upp till er. Vilken av gitarrerna föredrar just du?

Hjälp mig att välja en ny gitarr!

Tack för den här tiden, men nu ska du bytas ut!

HQ