Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Spel att köra på Nintendo DS Lite?

Skrivet av jonte91n den 21 september 2014 kl 15:00
This post is tagged as: Nintendo DS, Old School

Ett gapande hål i min spelhistoria är Nintendo rent allmänt. Jag har aldrig ägt en Nintendo-konsol och inte kört ett enda Nintendo-spel. Men nu är det dags att ta tag i saken och jag har beställt ett Nintendo DS Lite samt två spel. Anledningen att jag köpte den konsolen är eftersom det kan spela GBA-titlar och där finns det många SNES-klassiker.

Spel jag har köpt:
-The Legend of Zelda- A Link to the Past
-Super Mario World

Kändes som en bra start liksom.

Spel jag vill köpa:

-Castlevania: Aria of Sorrow
-Castlevania: Order of Ecclesia
-Super Mario Bros 3
-Super Mario World 2: Yoshis Island
-Chrono Trigger
-Metroid
-Super Mario 64
- Något Pokémon spel- finns ju så många så kan inte vara mer specifik

Vilka spel tycker ni att man inte ska missa?

A Linkt to the Past =Antagligen en bra introduktion till Nintendo

Tre eventuella riktningar som jag vill se att Far Cry 5 tog.

Skrivet av jonte91n den 19 september 2014 kl 01:00
This post is tagged as: Kära tomten..., Far Cry 5

Far Cry 3 står sig för mig som den bästa "hunting-while-stoned"- simulatorn någonsin. Det var då spelet fann sin identitet med en öppen värld, skruvad story, fängslande skurkar, tonvis av vapen och dussintals djur att fylla troféhyllan med. Man kan minst sagt säga att jag räknar dagarna tills fyran dyker upp senare i år. Men då vi vet settingen och allt för det spelet så ser jag redan nu fram emot femman som lär dyka upp. Härmed presenterar jag tre riktningar jag önskar att serien tog.

Far Cry 5: Back to Africa

Även om det något underskattade Far Cry 2 tog plats i Afrika så skulle jag hemskt gärna se att man återvände till mänsklighetens vagga. Anledningen är enkel. För mig är som sagt Far Cry numera en urflippad jaktsimulator och om det är någonting som Afrikas savanner är fyllda av (och som FC2 saknade) så är det coola djur. Allt från antiloper, lejon, hyyenor. elefanter, giraffer, noshörningar, surikater till svarta mambor. Ja tack! Det vore underbart att få jaga afrikanskt storvilt virtuellt för omväxlings skull. Börjar må dåligt över mig själv- men frysen är full!

Far Cry 5: Blood Dragon: Part Deux

Det som lanserades som ett troligt aprilskämt visade sig vara ett rent kungligt underhållande actionspel. Blood Dragon är förvisso en vattendelare för kritikerna men jag diggade det. Visst är allting utanför huvudstoryn en aning repetitivt och jag avskydde det röda filtret i spelet. MEN huvudstoryn, presentationen, humorn och karaktärerna var strålande. Inte minst Michael Biehn från Terminator och Aliens som spelade huvudpersonen Rex Power Colt. Bästa namnet någonsin!. Dessutom bombarderades man ständigt med ostiga oneliners och referenser från samtliga av de, objektivt sett, bästa actionfilmerna genom tiderna. Alla vapen var hysterisk överdrivna och roliga. Inte minst Galleria 1991 (Terminator 2-referens), en hagelsprakare med fyra mynningar som kunde orsaka skogsbränder med ett skott. Ja tack!

Jag vet inte riktigt hur man skulle göra för att få ihop det. Men herrejävlar jag vill se mer Blood Dragon!

Far Cry 5: Oh Shit -now there´s dinosaurs!

Detta är utan tvekan min största dröm för en kommande uppföljare. Far Cry utmärks genom strålande grafik- och jag vill hemskt gärna se det med dinosaurier. Den traditionella faunan får maka på sig till förmån för gigantiska sauropoder, kvicka raptorer och en brölande Tyrannosaurus. Tänk er bara skalan det spelet skulle ha. Det skulle vara Jurassic Park-spelet alla drömt om. Jag har ingen aning om hur sjutton de skulle få ihop storyn. En annan planet, en annan dimension, en tidsmaskin. jag vet inte. Jag bryr mig inte. Bara tanken får mig att hoppas något alldeles absurdt att det blir verklighet.

Just ja! Sen ska det självfallet gå att jaga rubbet.

Så det var vad jag hoppas på att vi får se i Far Cry 5.Vad tycker ni om de förslagen? Vilka settings skulle ni vara intresserade av i övrigt?

Duel: Världens Coolaste Fågel

Skrivet av jonte91n den 5 september 2014 kl 14:09
This post is tagged as: Duell, Världen är konstig

En av livets stora frågor som ingen har ställt sig...

Här är enligt mig två vansinnigt störtsköna fåglar och jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken som är häftigast. Så vad tycker ni?

I ena ringhörnan har vi: The Lyrebird

Papegojor får väldigt mycket cred för att vara bra på att härma saker. Men det finns en fågel som trumfar alla. Denna kan härma i princip vad som helst. kameror, motorsågar, andra fåglar och billarm. Att kunna imitera så många ljud som möjligt ökar nämligen oddsen att hitta en partner. You got to see it to believe it. Det här är weird: https://www.youtube.com/watch?v=XjAcyTXRunY

I andra ringhörnan: Red-capped Manakin

Här är en fågel vars danser får Michael Jackson att verka stelbent. När det är dags för att hitta en partner så har den här fågeln utvecklat en sorts moonwalk vilket gör den väldigt underhållande. Jag kan personligen inte se den dansa runt utan att bli på bra humör. Är det samma sak för er? Döm själva!
https://www.youtube.com/watch?v=o42C6ajjqWg

Så vad är då enligt er den coolaste fågeln av de två? För mig lutar det åt moonwalk-fågeln även om förstnämnda är lite mer...absurd.

Kanske första gången jag kommer köpa ett spel för mer än 1000 spänn

Skrivet av jonte91n den 1 september 2014 kl 00:07
This post is tagged as: The Witcher 3: Wild Hunt

Till i princip varenda spel som kommer ut nu för tiden så finns det ofta specialutgåvor. Och i princip varenda gång kunde jag inte bry mig mindre. Oftast är det inte mycket mer än ett mycket dyrare spel med lite koncept art och krimskrams. Priset brukar sällan representera värdet.

Men för första gången är jag faktiskt lite intresserad och det gäller kommande The Witcher 3: Wild Hunt. Utvecklaren CDprojectRED är kanske den mest generösa och hyggligaste spelutvecklaren i världen nu när Valve taggat ned rejält på spelfronten. Ett föredöme för spelbranschen. Trots att jag som trogen fan får en skaplig rabatt på det kommande spelet så vill jag stödja dem genom att köpa Collectors Edition, vilket antagligen- utöver spelpriset- blir en tusenlapp extra.

Sen får man ju en tjusig staty av Geralt som spöar skiten ur en Griffin vilket skulle se läckert ut på mitt skrivbord, Och en cool medaljong- vilket vore toppen till medeltidsmarkanden.

Någon som har erfarenhet med Game Maker-programmen?

Skrivet av jonte91n den 11 augusti 2014 kl 18:18
This post is tagged as: Fråga till GR, Spelskapande

Bortsett från några moddar till Oblivion så har jag inte pysslat med något annat än att spela spel. Men jag är samtidigt lite småsugen på att sätta igång några små mysiga spelprojekt som jag kan ägna all min lediga tid på. Det är inte tänkt att vara något raffinerande eller ens i 3D.

Men eftersom jag saknar både kunskap och begåvning när det kommer till programmering så kollar jag runt efter lite alternativ. Game Maker tycks vara ganska populärt och folk tycks göra snygga saker med det så jag är helt enkelt lite nyfiken på om det är någon här som har erfarenheter med det programmet eller liknande? Hur har det fungerat och vad finns det för begränsningar?

Jag vill främst göra ett litet 2D Indiana Jones-spel i samma stil som Link to the Past. Med fokus på utforskande och pussel. Är det något som är möjligt i Game Maker? Har även funderingar på plattformsspel och point&click. Allt i 2D som sagt.

I framtiden har jag för avsikt att läsa mer om programmering via universitetet och så men tills dess kanske detta är ett alternativ?

BETA +