Svenska
Blog

Bangkok Dangerous

Skrivet av jonte91n den 5 juli 2009 kl 22:46

The Rock är en av världens bästa filmer någonsin, Con Air och Face Off är också riktiga klassiker då Nicolas Cage gör jävligt bra roller men här efter hände något.

Cage försökte konkurera ut Indiana Jones som skattletare i National Treasure 1 & 2 som båda var rätt dåliga (förutom Diane Kruger som är med som trevligt ögongodis) och han lyckades inte komma i närheten av allas vår favvoarkeolog. Nu har han gett sig in i att försöka spela iskall lönnmördare i Bangkok Dangerous vilket misslyckas miserabelt.

Joe är en framgångsrik lönnmördare som är ute på sitt sista uppdrag i Bangkok för att mörda fyra gubbar. Sen ska han dra sig undan och lära sig att spela golf är samla på frimärken eller något sånt. Redan här ska jag väl säga att hur han blev så framgångsrik är ett stort mysterium av flera anledningar.

För det första så skjuter han som ett arsle.
När han vid en scen följer efter en snubbe med båt så träffar han inte med ett enda skott sitt mål förrän han står precis över honom. Målet har då själv lyckats skjuta sönder en båt som med en explosion hindrat Joes framfart samt träffat hans bensintank. Det lämnar svarta hål i Cages roll som ultraskicklig mördare. Värre är när han missar säkert tio gånger på en meters avstånd vid ett ställe som är packat med vattenflaskor.

För det andra så predikar han igenom filmen passionerat för sina fyra principer:

1: Ställ inga frågor, rätt eller finns inte
BRYTS NÄR: "SPOILER" När han i slutet av filmen ger fullständigt fan i att skjuta den sista snubben i kontraktet. Hårdkokt lönnmördare- skitsnack.
2: Bry dig inte om människor utanför jobbet, tillit finns inte
BRYTS NÄR: Han dejtar en döv/stum tjej eller när han börjar bry sig om en som arbetar för honom med leveranser och gör honom till sin elev.
3: Lämna inga spår
BRYTS NÄR: Dels är han väldigt oförsiktig och lämnar fingeravtryck på alla vapen han lyckas få fingrarna på. Han är tydligt vid ett jobb i ett fönster i över tio minuter och siktar istället för att knäppa han och fly snabbt. Han kanske somna? Tur då att målets livvakter råkar få syn på honom och väcker honom med lite maskingevärseld.
4: Vet när du ska ge dig av. Vilket han borde ha gjort för länge sedan då han insett vilket uselt jobb han gör. En handikappad koala beväpnad med ett bravokex skulle vara en bättre lönnmördare än stackars Joe.

Jag hade kul när jag kollade på filmen faktiskt då jag kunde skratta åt hur dålig skådespelareinsats Cage gör, hur dåligt uttänkt hans karaktär är, manuset etc,etc.
Men egentligen är det väldigt synd, för det är ett bra koncept med iskalla lönnmördare i Bangkoks mörka gator. Men det gick ju inget bra. Cage borde lägga ner nu som skådespelare, han var kanon i The Rock men nu vet jag inte vad som hänt.

Oengagerande pissusel smörja med töntig Cage som jag generöst ger 2/10

HQ