Svenska
Blog
Viva Videovåld!

Viva Videovåld!

Skrivet av jonte91n den 9 juli 2009 kl 16:03

Jag älskar videovåld och blir så jävla trött på de som säger att allt (ungdomsrelaterad) brottslighet är direkt sammankopplad med våldsamma scener i film eller spel eller annars musik då ofta Marilyn Manson brukar åka dit. Jag ville här skriva ett litet försvarstal till videovåldet då jag tar upp skolmassakrarna för att det är dem som brukar användas som argument av antivideovåldskämparna.

Det har varit flera tragiska skolskjutningar nu i USA, Finland och Tyskland och vad medierna då direkt angriper är såklart vad de kollade på för film, vad de gillade att spela för spel och vad de lyssnade på för musik. Kollar man upp informationen om vad gärningsmännen lyssnade på så kan de variera mellan klassisk musik, rockabilly till Rammstein så man kan ju undra hur de lyckades hitta en röd tråd där så det tänker jag inta ta upp i fortsättningen utan bara säga att det skulle ha någonting med morden att göra- är bara trams.

Videovåldet då, här verkar det som om alla gärningsmän kollade på våldsam film. Här samlar antivåldsarmén sin ammonution för att skjuta argument som ska resulterna till en krater av mer gulligt och luddigt till spel och film. Vad de inte tänker på är att liksom gärningsmännen så kollar även de själva, de som råkade ut för skolskjutningarna, du,jag, grannen, grannens hund på videovåld.

Vi kan säga här att minst 95% (säkert mer) av USA, Finland eller Tysklands befolkning kollar på sån film, det är 420 141 411 människor och av dessa är det alltså ungefär 20 personer som fått för sig att gå och döda folk. Det är knappast så att man sätter sig och kollar på Terminator en kväll för att ta med en pistol till skolan nästa morgon. Eller lirar lite Doom.

Vad dessa tre länder (USA Tysland å Finland) har gemensamt som kan förklara de hemska massakrarna är att åldersgränsen för att få köpa vapen är extremt låg, i Finland 16 år. De finns även att köpa precis vart som helst.

En sak länderna har gemensamt till är att åldergränsen på film som kan vara lite blodiga är 18 år. Kolla själva på till exempel en DVD-box med House M.D. då åldersgränsen i Sverige är 15 år men i Finland 18, ytterliggare ett bevis för att det är inte i filmer som problemet ligger. Ta bort vapnena istället. Finland= House 18 år - Vapen 16 år. Jag tycker det här är en galen debatt som man kan lägga ner, spel musik och film resulterar inte per automatik i massmord.

Så låt oss kolla på film ifred, själv ska jag nu gå och kolla på Planet Terror.

HQ