Svenska
Blog

P1 lyssnare?? (På Minuten regerar!!)

Skrivet av jonte91n den 31 december 2009 kl 23:36

Nej självklart inte, farsan som passerat 50 gör det, några dammiga busschaförer här gör det. Faktiskt väldigt många som gör det, till morgonkaffet- förutsatt att man uppväxt under kalla kriget, har damm i öronen och intensivberättar sina minnen från när sverige gick över till högertrafik. Å så jag då ,18 bast.

Jag vill slå ett slag för radiovärldens absolut bästa program. Tävlingsprogrammet På Minuten, det går i princip ut på att man får ett helvrickat ämne som de tävlande ska försöka improvisera fram en ännu mer vrickad historia om. Det svåra är att man absolut inte får tveka, haka upp sig, upprepa sig eller lämna ämnet samt sno någon annas inledning på ämnet. Märker en motspelare det kan de trycka på en knapp,lägga fram sin protest och går den igenom så får de ta över ämnet å får poäng. Flest poäng vinner- lätt som en plätt.

De tävlande varierar men det brukar nästan alltid vara Hans Rosenfeldt (första programledaren i parlamentet bland annat), Pia Johansson (parlamentet med, tråkig kärring), David Batra (ståuppare), Kajsa Ingmarsson (författare, aldrig hört talas om tidigare). Men det kan variera med tillexempel Peter Settman, Fredrik Lindström, Adde Malmberg, My Holmsten, Petra Mede (troligtvis enda sammanhanget hon inte suger i), Dan Ekborg o.s.v.

De är alltid fyra tävlande.


Ämnena kan vara saker som (väljer mina favoriter här)

"Därför flyger sparvarna alltid dödskalleformation ovan min bostad"

"Så fick jag Sylvester Stallone att ställa upp på en ny Åsa-Nisse film"

"Då stod det klart att min tax var en bäver"

"Därför spelar numera golf med kläderna på"

Jag menar försök själva snacka på i en minut om det, utan att haka upp sig eller upprepa sig. Framför allt så löser Fredrik Lindström å Hans Rosenfeldt det galant (Hans har rekordet på att lyckas klara av en hel minut)
Pia Johansson är oftast brutalt tråkig å så har vi Peter Settman som är usel på det med- dock i hans fall blir det skitkul.

Lyssna på det helt enkelt www.sr.se/p1/paminuten

Är det några fler lyssnar på det så blir jag positivt överraskad.

Skitsköj

HQ