Svenska
Blog
Världens obehagligaste spelupplevelse

Världens obehagligaste spelupplevelse

Skrivet av jonte91n den 25 juni 2010 kl 12:23

Nej, det momentet finns inte i varken Resident Evil, Dead Space eller Doom 3 för min del utan i ett annat litet spel:

Indiana Jones & The Emperors Tomb

De som kört det spelet tror jag redan vet vad jag pratar om. Slutklämmen på första banan såklart nämligen den enorma jävla krokodilen som stryker omkring i vattnet runt skatten som Indy vill lägga vantarna på. "It belongs to a museum".

I början är det inte så farligt dock, man stänger in fanskapet så man kan röra sig utan problem i vattnet. Du tar dig upp till skatten plockar på dig den och en fälla gör så att du direkt hamnar i vattnet igen. Man börjar simma tillbaka mot land och då så händer det..

Krokodilhelvetet tar sig loss från inhägnaden som du skapat tidigare å följer efter dig i rasande fart. Det är just där jag blev vettskrämd första gången jag körde spelet och de andra gångerna med efter såklart. Känslan av att vara jagad av en tandförsedd minibuss är enorm. Dessutom så är det så att man under den här episoden inte kan kolla bakom sig efter den utan att stanna upp ett ögonblick vilket innebär säker död. Man måste bara simma så snabbt tygen håller.

Låter kanske mesigt det här exemplet men jag tycker att stresskänslan man får av det här slår samtliga hemskheter som Doom 3 innehåller. Enda tillfället som ens kommer i närheten i ett annat spel måste vara när man spelar som marines i Alien vs Predator.

HQ