Svenska
Blog

"Cowboys & Aliens" Kan bli kanon!

Skrivet av jonte91n den 1 oktober 2010 kl 22:33

Filmen "Cowboys & Aliens" har premiär nästa år och har faktiskt tills nu gått mig helt förbi. Jag kan faktiskt inte fatta varför heller, för den låter så jäkla bra.

Kortfattat så handlar den om att utomjordingar vill krossa mänskligheten som i det här fallet är cowboys eftersom det utspelar sig i en liten stad i öknen i Arizona år 1873. In till staden vandrar även en främling med en konstig grej runt armen som är nyckeln till att besegra utomjordingarna, hur detta ska gå till försvåras eftersom främlingen fullständigt saknar minne. Cowboysarna i staden lär sedan gå samman med bland andra Apache-indianerna för krig mot det gemensamma hotet från yttre rymden. Konceptet är briljant i sin enkelhet tycker jag (baserat på en serie tror jag), antagligen är jag bara lättroad.

Jon Favreau är regissör för filmen, jag tycker han gjorde en kanonjobb med Iron Man-filmerna så jag tror att den delen kommer gå väldigt bra.

Å sen skådespelarna. Främlingen utan minne kommer spelas av Daniel Craig som gör ett helt okej jobb i de senaste Bond-filmerna. Dock så hade man tänkt att Robert Downey Jr. skulle spela den rollen först vilket jag tycker hade varit ett mycket (MYCKET) bättre val- "You cant always get what you want". Sheriffen för staden som det handlar om kommer spelas av Harrison Ford som är en av mina definitiva favoritskådisar, framförallt för hans roller som Indiana Jones och Han Solo. Ögongodiset Olivia Wilde, som jag mest känner igen som Thirteen i tv-serien House M.D. kommer ha en stor roll med. Sam Rockwell som spelade galen vapentillverkare i Iron Man 2 kommer också vara med.

Det känns som om storyn, skådespelarna och regissören kommer bli en alldeles underbar kombination. Även om det finns en gnagande känsla av det kommer floppa ändå.

Äh jag är optimist, Cowboys & Aliens kommer rocka stenhårt!

"Cowboys & Aliens" Kan bli kanon!

"..Nazister, Stormtroopers, konstiga Kali-anhängare, Irländska Terrorister, Ryssar... Aliens? Bring it on!!"

HQ