Svenska
Blog

18 Rules of Blues

Skrivet av jonte91n den 8 oktober 2010 kl 19:02

Om du vill spela blues måste du hålla dig till vissa regler för att kunna kalla dig en riktigt bluesartist.

Det här är inte helt påhittat av mig, sidan jag inspirerats av vet inte heller vem som skrev originalet. Har översatt den till svenska.

Mycket nöje!

1. Börja varje låt med frasen "Woke up this morning"

2. "I got a good woman" är ett värdelöst intro. Såvida du inte upprepar det och lägger på något nedvärderande rim. Exempel:

"Got a good woman with the meanest face in town. Yes, I got a good woman with the meanest face in town. Got teeth like Margaret Thatcher, and she weigh 500 pound."

3: Bluesbilar: Cadillac, Chevrolet eller Ford går bra. Däremot Volvo eller BMW är helt uteslutet. Tänk inte ens på att ta flyget, åker du kollektivt så ska det vara en nedgången tunnelbana eller så går du helt enkelt. Att gå är Blues.

4. Som tonåring eller barn så kan du inte spela blues. Minsta kravet är att du ska vara tillräckligt gammal för att bli avrättad efter det att du skjutit en snubbe i Memphis.

5. Blues passar bäst i städerna Kansas City, Chicago eller St Louis. Hawaii eller Kanada är helt uteslutet, precis som alla andra städer där det aldrig regnar.

6. Att vara man och skallig är inte Blues, en kvinna som är skallig däremot är det. Att ha ett brutet ben från en skidolycka är inte Blues, att ha ett ben avslitet av en alligator är det.

7. Du kan inte spela Blues i ett köpcenter, det är helt enkelt för ljust. Gå ut på parkeringen och sätt dig i närmsta container å spela istället.

8. Bra ställen för Blues: Motorvägar, fängelsen, en tom säng eller under några flaskor med whiskey.

9. Dåliga ställen för Blues: Konstgallerier eller golfbanor.

10. En kostym är inte Blues, såvida du inte har den på dig även när du sover.

11. Du får spela blues om:
Du är äldre en jorden du sitter på,
Du är blind,
Du sköt en snubbe i Memphis
Du är helt missnöjd med livet.

12. Du får inte spela Blues om:
Du har alla tänder kvar,
Du kan fortfarande se,
Snubben i Mempihs överlevde
Du har en pension

13. Om du ber om vatten och din käresta ger dig en dunk med bensin så är det Blues.

14. Tillåtna drycker om du spelar blues: Billigt vin, Whiskey eller Bourbon. Alternativt vidrigt svart kaffe utan tillsatser.

15. Om du dör på ett sunkigt motel så är det en Bluesdöd. Om du blir knivhuggen för att du tafsat på någon annan mans tjej så är det en Bluesdöd. Om du får en hjärtattack när du spelar tennis så är det inte en Bluesdöd.

16. Kvinnliga Bluesnamn är Sadie, Big Mama, Bessie eller Fat River Dumpling. Om du däremot heter Michelle, Heather eller Amber så kan du aldrig spela Blues, oavsett hur många snubbar du skjuter i Memphis.

17. Manliga Bluesnamn är Joe, Willie, Little Willie eller Big Willie.

18. Du kan inte spela Blues om du överhuvudtaget har råd med en dator.

HQ