Svenska
Blog
Tar igen gamla spel jag missat

Tar igen gamla spel jag missat

Skrivet av jonte91n den 22 januari 2013 kl 23:55

Jag har missat en hel del spel. Jag hade aldrig ett Playstation 1,2 eller ett dreamcast, NES, SNES, Gamecube eller Nintendo 64. Därför har jag aldrig kört Mario, Zelda, Super Metroid, Metal Gear Solid, Final Fantasy, Resident Evil etc. Istället blev det mycket Half-Life, Return to Castle Wolfenstein, Tomb Raider, Strategispel å annat.

Ja det är för jävligt, men nu ska det rådas bot på. Tack vare playstations eminenta bibliotek av gamla spel så har jag dragit hem en hel radda gamla godingar till mitt Playstation Vita. Först ut är en genre jag aldrig spelat, nämligen JRPG. Självfallet så har jag börjat med Final Fantasy VII.

Jag är osäker på hur bra dessa spel håller idag. Att jag missade dem när de var nya- att jag inte skulle ha det där nostalgiska skimmret över dem. Men i fallet FFVII så var farhågorna i onödan. Trots att jag inte sett ett enda screenshot av spelet tidigare så rådiggar jag det. I synnerhet den underbara musiken, charmiga karaktärer och minnesvärda ögonblick. Tycker storyn är intressant även om jag blir lite lätt förvirrad ibland- som vanligt. Sen så blir det aldrig tråkigt att ge karaktärerna skumma namn så diaologerna blir fantastiskt roliga. Älskart än så länge!

En fråga också, jag skulle gärna vilja lira gamla SNES-spel på en portabel konsol. Finns det något billigt alternativ som har ett bra utbud av gamla klassiker?

HQ