Svenska
Blog
3 PS Vita-spel som kan bli något 2013

3 PS Vita-spel som kan bli något 2013

Skrivet av jonte91n den 31 januari 2013 kl 13:44

Playstation Vita är den överlägset bästa bärbara konsollen på marknaden idag. Dessvärre lider den av att man inte lagt lika mycket krut på spelen som på teknologin. Mycket skit har producerats när man försökt lura kunderna på pengar (framförallt CoD) å det fungerar inte utan skrämmer bara bort eventuella köpare. Vilket i sin tur leder till dålig försäljning- vilket leder till att utveklare inte vill satsa på den konsollen. En ond spiral kort sagt. Det finns bra grejer till den. Uncharted: Golden Abyss och Assassins Creed: Liberation, Gravity Rush, Little Big Planet, Rayman är väldigt kompetenta spel. Men annars har det varit väldigt segt. Jag tror dock att kommer bli mycket bättre 2013 och jag har valt att ta fram 3 exempel på Vita-spel som verkar lovande i år.

3: Killzone Mercenary
Härom dagen släpptes det äntligen en trailer på gameplaydelen av Killzone. Själv blev jag mycket positivt överraskad. Det ser faktiskt väldigt bra ut. Det ser ut som om man helt enkelt kommer döda mängder av Helghastsoldater för pengar för att sedan köpa nya tunga vapen och specialföremål. För att döda ännu effektivare helt enkelt. I stora snygga miljöer. Det ser...ambitiöst och välgjort ut. Se trailern å döm själva: http://www.youtube.com/watch?v=wWSdoNVMhQY

2: Soul Sacrifice

Slafsig demonslakt med gigantiska bossar och hygglig grafik. Japp det kan hålla som koncept. Sen vad som ser ut som ett djupt system med en massa mysiga magier bådar gott. Egentligen vet jag inte så mycket mer om det här spelet- men trailers, gameplay och koncept gör mig mycket nyfiken på denna. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=iInFqPuz898 (sedan är det roligt att de har en resident evil-liknande voiceover i slutet av trailern)

1: Tearaway

Det ser jävligt charmigt ut helt enkelt. LittleBigPLanet-skaparnas nya spel specialgjord för Vitan ser ut att innehålla en kreativ och mysig pappersvärld i vilken man ska hjälpa en liten brevbärare att lämna ett meddelnade till dig, spelaren. Det känns som om det kan bli en klassiker å dessutom så är det inte någon spinoffserie utan något helt nytt. ÄNTLIGEN! Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=NK6_QvdxyXQ

HQ