Svenska
Blog
Fråga till ni som kan spelskapande

Fråga till ni som kan spelskapande

Skrivet av jonte91n den 5 september 2013 kl 15:27

En genre som jag saknar något så in i sjutton de senaste 10 åren är old school 2D- strategi/stadsbyggarspel. Främst tänker jag på spel som Stronghold men även Age of Empires, Pharaoh och Caesar. Men främst Stronghold, som jag anser är grafiskt överlägsen uppföljarna i 3D.

Vad jag saknar är att bygga ihop en bas, skaffa råvaror, idka handel, bygga nya byggnader. Att se hur en stad bygger fram, att se hur allting faller på plats- det är någonting jag saknar. Men denna typ av spel verkar vara tämligen utdöd. Om man bortser ifrån det genomusla debaklet Stronghold 3 såklart.

Vad jag funderar på är om det är möjligt att slänga ihop ett litet hemmasnickrat projekt som går ut på att bygga en litet samhälle. Gärna satt i någon historisk period, då jag är historiker och arkeolog. Kanske ett basbyggarspel med ett militärt moment a la Stronghold. Men just resurshanterandet är viktigast.

Jag ville helt enkelt kolla om någon här vet hur möjligt det är för mig, som amatör utan några tidigare erfareheter av spelskapande, att snickra ihop ett sådant spel. Gärna i 2D- då jag antar att det är enklare.

Vore trevligt å jobba med på fritiden.

HQ