Svenska
Blog

Tre eventuella riktningar som jag vill se att Far Cry 5 tog.

Skrivet av jonte91n den 19 september 2014 kl 01:00

Far Cry 3 står sig för mig som den bästa "hunting-while-stoned"- simulatorn någonsin. Det var då spelet fann sin identitet med en öppen värld, skruvad story, fängslande skurkar, tonvis av vapen och dussintals djur att fylla troféhyllan med. Man kan minst sagt säga att jag räknar dagarna tills fyran dyker upp senare i år. Men då vi vet settingen och allt för det spelet så ser jag redan nu fram emot femman som lär dyka upp. Härmed presenterar jag tre riktningar jag önskar att serien tog.

Far Cry 5: Back to Africa

Även om det något underskattade Far Cry 2 tog plats i Afrika så skulle jag hemskt gärna se att man återvände till mänsklighetens vagga. Anledningen är enkel. För mig är som sagt Far Cry numera en urflippad jaktsimulator och om det är någonting som Afrikas savanner är fyllda av (och som FC2 saknade) så är det coola djur. Allt från antiloper, lejon, hyyenor. elefanter, giraffer, noshörningar, surikater till svarta mambor. Ja tack! Det vore underbart att få jaga afrikanskt storvilt virtuellt för omväxlings skull. Börjar må dåligt över mig själv- men frysen är full!

Far Cry 5: Blood Dragon: Part Deux

Det som lanserades som ett troligt aprilskämt visade sig vara ett rent kungligt underhållande actionspel. Blood Dragon är förvisso en vattendelare för kritikerna men jag diggade det. Visst är allting utanför huvudstoryn en aning repetitivt och jag avskydde det röda filtret i spelet. MEN huvudstoryn, presentationen, humorn och karaktärerna var strålande. Inte minst Michael Biehn från Terminator och Aliens som spelade huvudpersonen Rex Power Colt. Bästa namnet någonsin!. Dessutom bombarderades man ständigt med ostiga oneliners och referenser från samtliga av de, objektivt sett, bästa actionfilmerna genom tiderna. Alla vapen var hysterisk överdrivna och roliga. Inte minst Galleria 1991 (Terminator 2-referens), en hagelsprakare med fyra mynningar som kunde orsaka skogsbränder med ett skott. Ja tack!

Jag vet inte riktigt hur man skulle göra för att få ihop det. Men herrejävlar jag vill se mer Blood Dragon!

Far Cry 5: Oh Shit -now there´s dinosaurs!

Detta är utan tvekan min största dröm för en kommande uppföljare. Far Cry utmärks genom strålande grafik- och jag vill hemskt gärna se det med dinosaurier. Den traditionella faunan får maka på sig till förmån för gigantiska sauropoder, kvicka raptorer och en brölande Tyrannosaurus. Tänk er bara skalan det spelet skulle ha. Det skulle vara Jurassic Park-spelet alla drömt om. Jag har ingen aning om hur sjutton de skulle få ihop storyn. En annan planet, en annan dimension, en tidsmaskin. jag vet inte. Jag bryr mig inte. Bara tanken får mig att hoppas något alldeles absurdt att det blir verklighet.

Just ja! Sen ska det självfallet gå att jaga rubbet.

Så det var vad jag hoppas på att vi får se i Far Cry 5.Vad tycker ni om de förslagen? Vilka settings skulle ni vara intresserade av i övrigt?

Tre eventuella riktningar som jag vill se att Far Cry 5 tog.

HQ