Svenska
Blog
(Jurassic World) Nå, kan jag få Operation Genesis 2 nu då?

(Jurassic World) Nå, kan jag få Operation Genesis 2 nu då?

Skrivet av jonte91n den 26 november 2014 kl 11:06

Att Jurassic World äntligen fått sin trailer lär väl inte ha undgått någon. Jag gillar faktiskt specialeffekterna även om de inte på långa vägar är på samma nivå som Tyrannosaurusen, i regnet, från första filmen för över två decennium sen. Allt ser på tok för ljust å glättigt ut tycker jag och det ska bli spännande å se om den tonen ändras i och med att parken går åt helvete. Det största problemet som jag ser det verkar bli storyn å karaktärerna. Visst, att en genmuterad skräcködla går bananas och tuggar i sig besökare kan ju vara trevligt- men karaktärerna ser så obehagligt generiska ut, inget djup, ingen charm. Men det kanske ändras när man väl ser filmen. Så det är väl bara att avvakta och hoppas på det bästa.

Vad jag är mer intresserad av är om vi kommer få se fler dinosauriespel i och med detta. Det tror jag. Tippar på ett nytt Dino Crisis inom de kommande två åren. Sen hoppas jag vid Cthulhu att Ubisoft gör en Far Cry-spinoff med dinosaurier. Det kan bli hur bra som helst. Men det finns ett spel jag hoppas mycket mer på, uppföljaren till ett av mina favoritspel genom tiderna: Jurassic Park Operation Genesis.

Ett klassiskt parkbyggarspel som släpptes i samband med den senaste Jurassic Park-filmen 2003. Det var mycket simpelt. Bygg inhägnader proppade med förhistoriska ödlor, dra in folk, bygg åkattraktioner, forska fram nya grejer, lås upp nya dinos via utgrävningar, hålla koll på vädret för att inte få problem med de där jävla tornadosena som kunde förstöra allt. I slutändan vill man ha en 5-stjärnig park och då vann man spelet. Personligen gjorde jag det många gånger å brukade avsluta min karriär med att plocka bort alla stängsel å säkerhetsbyggnader och bara se hur parken går under av naturen. Sweet. Spelet led av brist på innehåll i och med att pengar å tid tog slut. Trots det har jag spelat spelet nån gång ibland i över tio år, och jag blir alltid berörd av Jurassic Park-magin när jag ser mina dinosaurier vandra omkring i parken till tonerna av John Williams musik som aldrig slutar ge gåshud.

Jag vill uppleva det igen med Operation Genesis 2 (kanske annat namn dock). Samma koncept, mer dinosaurier och byggnader, bättre grafik, samma soundtrack- gärna med en vattenparksaspekt. Det skulle faktiskt vara ett spel jag såg mer fram emot än Half-Life 3. Skämtar inte. Tänk om det fick Steam Workshop-stöd med? Innehållssbrist hade aldrig varit ett problem.

HQ