Svenska
Blog
Jag tror på Half-Life 3-utannonsering om ett par veckor.

Jag tror på Half-Life 3-utannonsering om ett par veckor.

Skrivet av jonte91n den 23 februari 2015 kl 16:55

Valve har många bollar i luften. Utöver att skapa några av de mest populära spelen någonsin på årlig basis (bortsett från 2014) så har de megatjänsten Steam, Steambox på igång, SteamOS, en ny handkontroll etc etc etc. Men mer relevant är en ny grafikmotor som med all sannolikhet ska visas på GDC om ett par veckor. Men utöver att spelen Team Fortress 2, CS:GO och Dota 2 antagligen kommer konverteras till den nya grafikmotorn så känns det som att Valve behöver ett nytt spel för att visa upp kraften av Source 2- speciellt med tanke att de tre andra spelen inte är några grafiska monster. Och det är här Half-Life 3 kommer in, speciellt som det blir hintat i flera Dota-koder. Det skulle givetvis kunna vara ett helt nytt spel. Utöver det antyder någon läckt app i Steams databaser att Valve ska visa ett hemligt spel på GDC ( https://steamdb.info/sub/60765/apps/ ). Sen skulle man kunna tänka sig att spelet inte visas upp på GDC utan under lite pampigare omständigheter. MEN intressant nog kommer Chet Faliszek (skrev Half-Life: Episode 1- Episode 2, Portal 2 och Left 4 Dead) närvara vid EGX REZZED 2015, nån vecka efter GDC. Men vid informationen om hans framträdande står det:

"This session's content is a closely guarded secret! Look out for more information coming soon."
http://www.egx.net/rezzed/2015/sessions

Det gör inte saker å ting mindre intressant direkt. Med tanke på att fokuset är på story så är det föga troligt att det är TF2, CS eller Dota det gäller.

Valve har sin konferens "glNext: The Future of High Performance Graphics (Presented by Valve)" på torsdagen den 5 mars. Så då får vi väl se antar jag. Jag håller tummar å tår för att världens två bästa spel får en uppföljare. Oavsett så tror jag att Valve kommer göra en gubben i lådan och dominera 2015. Eller så trollar de en och sen får man gråta sig till sömns som vanligt.

Eller så har de återupplivat det nedlagda rymdpiratspelet Stars of Blood. http://www.joystiq.com/2012/11/12/valve-had-a-space-pirate-gam
e-called-stars-of-blood/

HQ