Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Varför har Captain America joinat Hydra?!

This post is tagged as: Captain America har joinat Hydra, Hydra, Marvel, Serietidningar, Comics, Captain America, Red Skull

Det är en fråga som mina vänner ställer mig för tillfället. Och det är faktiskt sant. Men inte nog med att han har blivit en del av Hydra - enligt Marvel så ska Steve Rogers ha varit en hemlig agent för skurkgruppen från allra första början.

Allt avslöjades förra veckan i den nystartade serien Steve Rogers: Captain America #1, där Cap nu återvänder - efter att ha förlorat sina krafter för ett par år sedan. Man presenterar ett barndomsminne som visar att Steves mor tydligen fick ett intresse för Hydra, och mot slutet av tidningen (efter att han faktiskt dödar en av sina kamrater) så får vi se hur Cap yttrar den kända meningen "Hail Hydra". Men hur kan det här vara sant? Steve kan ju omöjligt ha varit en del av Hydra från början?! Marvel är svin som borde brinna för det här beslutet!

Nej, alla kan andas ut. Det här är definitivt inte första gången som Marvel bygger upp en ny story genom att göra något hemskt mot sina hjältar. Bara för några år sedan så blev det exakt samma hets från fansen när Doctor Octopus dödade Peter Parker och förde över sitt medvetande till hjältens kropp. Men serien lyckades bli klockren (Superior Spider-Man) och Peter återvände ca två år senare via en maffig och förplanerad story.


Men hur kan Captain America ha blivit en del av Hydra?!
Personligen så har jag redan två teorier som skulle fungera:

1. Nazisten Red Skull har precis tagit kontroll över dagens Hydra (till skillnad mot filmerna så har han faktiskt aldrig varit en så stor del av Hydra tidigare). Och idag så har skurken även makten över den döde professor Xaviers krafter (X-Men). Det är ju ett ganska stort sammanträffande att Red Skull blev ledaren över Hydra bara några veckor innan Captain America avslöjades som en Hydra-agent. En gissning är då att Red Skull har använt sina krafter för att få Steve att tro att han alltid har varit en dubbelagent. Hans barndomsminnen med sin Hydra-mor skulle då kunna vara manipulerade minnen skapade av Red Skull. Det här betyder att Caps värsta fiende nu har lyckats besegra honom på ett av det värsta tänkbara sättet någonsin för vår hjälte.

2. Steve fick tillbaka sina krafter när en liten bit av "The Cosmic Cube" användes. En sak som har kraften att manipulera och ändra på verkligheten. Efter att energin från den lilla kub-biten tog formen av ett vilset barn, och blev vän med Steve, så hjälpte den honom att bli Captain America igen. Men det är mycket möjligt att vissa saker inte blev riktigt rätt. Kub-biten kan mycket möjligt ha gjort ett misstag på vägen. Det är möjligt att den råkade pussla ihop en del av Steve på fel sätt. Och helt plötsligt så har han minnen av ett liv där han alltid har jobbat som en dubbelagent för Hydra.


Som ni ser så går det att rädda allt ganska enkelt. Så man behöver inte skrika sig hes. Njut istället. Njut av en ny story och ett nytt mysterium. Personligen så ser jag fram emot att få se vad författaren Nick Spencer har planerat, och vad för öde som väntar en av mina favorithjältar. Hur kommer de andra hjältarna att agera när dem får reda på att Steve är en del av Hydra, och hur kommer Steve att hantera allt när han återvänder? Det ska bli spännande att få se!

TRYCK HÄR FÖR ATT KÖPA & LÄSA DET FÖRSTA NUMRET DIGITALT!

Hot Toys har massor av nya figurer på ingång

This post is tagged as: Hot Toys, Daredevil, Suicide Squad, Marvel, DC, DC Comics, Figurer

Det är ingen hemlighet att Hot Toys har lyckats knycka en hel del slantar från min plånbok. Deras samlarfigurer lyckas (nästan) alltid leverera med grym kvalitet, och det är svårt att hålla sig borta när man ser deras slutresultat. Och nu är jag redo för mer! Hot Toys förbereder samlarna på två feta lineups som är på ingång, och en av dessa har jag verkligen längtat efter att få se.

Först så är det figurer från den kommande filmen Suicide Squad som står på menyn. Det var ganska väntat, och beroende på hur filmen presterar så kan det definitivt bli en del inköp. Men det är den nyavslöjade figurserien från Netflix-serien Daredevil som gör mig ordentligt taggad. Jag älskar serien, och kommer troligtvis att nafsa på majoriteten av de figurer som visas upp. Det ska bli spännande att få se vilka karaktärer och versioner som presenteras.

Nya TMNT bjuder på riktigt kul co-op

This post is tagged as: Mutants in Manhattan, Teenage Mutant Ninja Turtles

Jag och tre polare spelade igenom de tre första banorna av TMNT: Mutants in Manhattan igår. Och hittills så bjuder spelet på en riktigt underhållande och utmanande upplevelse. Varje spelare ställde iordning sin sköldpadda efter spelstil och när vi sen (självklart) valde en tuffare svårighetsgraden så märkte vi snabbt att det krävdes ett tight sammarbete för att inte åka på stryk på några snabba sekunder.

Men det här är inte ett spel för dig som ska spela själv. Variationen i spelet ligger i sammarbetet mellan mig och mina tre vänner. Vilka specialförmågor jag väljer och hur jag använder dem tillsammans med mina spelkamrater. Om jag hade spelat ensam så hade det tyvärr varit väldigt enformigt. Sen är spelet ganska kort (vi klarade tre av nio banor på tre timmar) och även om vi definitivt kommer att lyfta upp utmaningen till "very hard", och fortsätta med våra uppgraderade turtlar en omgång till, så vet jag inte om jag hade haft samma taggade känsla om jag hade varit själv.

Men ska du spela det med flera så kan jag rekommendera det. Speciellt om ni är fans av TMNT. För det var länge sen som jag har haft såhär kul med co-op. Just nu sitter man bara och väntar på att få lämna jobbet för att gå hem och fortsätta äventyret, tillsammans med polarna, som ett ninjateam!

Leonardo är min "main-guy"

En fantastisk start för Rebirth

This post is tagged as: DC Comics, DC, Rebirth

Det känns som att DC Comics äntligen är på rätt väg igen. I 2011 så lyckades man starta något riktigt bra med eventet Flashpoint, följt av rebooten "New 52", men någonstans på vägen så tappade man fotfäste. De senaste åren har varit både ointressanta och bleka. DC misslyckades med att få mig investerad i deras värld, och sakta men säkert så slutade det med att jag gav upp alla av bolagets ongoing-serier (förutom Snyders Batman).

Men igår så släpptes serietidningen som skulle bli starten på en ny era; DC Comics: Rebirth #1. Författaren Geoff Johns, tillsammans med en perfekt utvald skara av tecknare, bjuder på en 80 sidor fet tidning där man på ett snyggt vis presenterar den grund som DCs kommande serietidningar ska stå på. Tidningen öppnar med ett kärt återseende, en berättelse som snabbt griper tag i mig och en twist som får mig att sitta med öppen mun. Jag avslutar sista sidan med en enda tanke; "Glöden för DCs serier brinner igen".

Om du är ett fan av DCs serietidningar så får du inte missa det här. Det är en fantastisk sammanfattning inför den mängd av nystartade serier som är på ingång (första vågen av de nya Rebirth-titlarna släpps redan nästa vecka) och personligen så kunde jag inte vara mer taggad. Det här var precis den start som Rebirth behövde.

TRYCK HÄR FÖR ATT KÖPA/LÄSA TIDNINGEN DIGITALT!

2 veckor senare

Bloggen har haft en två veckor lång paus. Jag har haft lite andra saker att fokusera på, samtidigt som planering av framtida projekt har stått i vägen. Så jag passade på att lägga skrivandet åt sidan ett litet tag. Men nu är jag tillbaka. Och precis som tidigare så kan ni förvänta er mer struntprat om comics och superhjältar!