Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português /
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Brubakers nya serie började sjukt bra

This post is tagged as: Kill Or Be Killed, Image, Ed Brubaker

Förra veckan släpptes det första numret av författaren Ed Brubakers senaste serietidning Kill Or Be Killed. Och den började helt sjukt bra! Serien följer en ung man som efter en bisarr händelse blir tvungen att göra något som förändrar hela hans liv. Han blir tvungen att döda en person (som förtjänar det) varje månad - annars kommer han själv att dö.

Tidningen trollband mig från början till slut. Brubakers skrift är "spot on" och tillsammans med Sean Phillips bilder så blev det en klockren läsupplevelse. Är du sugen på något nytt att läsa så är det här en serie du inte bör missa. Själv så sitter jag just nu och längtar efter nästa nummer.

TRYCK HÄR FÖR ATT LÄSA/KÖPA DET FÖRSTA NUMRET!

En ny TV-serie från Marvel är på ingång

This post is tagged as: Marvel, Marvel's Runaways, Runaways

Utöver den drös av serier som är på ingång hos Netflix så ser det ut som att Marvel har mer på ritbordet. En TV-serie baserad på serietidningen Runaways är nämligen påväg.

I serietidningarnas värld så är handlar Runaways om sex olika tonåringar som blir tvungna att sammarbeta efter att de upptäcker att deras föräldrar egentligen är en hemlig grupp av super-villains. Runaways fångade många fans med sin vassa debutserie från 2003 och förhoppningsvis så lyckas man att bjuda på något minnesvärt på TV-rutan. Serien kommer att visas på "Hulu" men har inget bestämt premiärdatum ännu.

"Marvel's Runaways will tell the story of six diverse teenagers who can barely stand each other but who must unite against a common foe -- their parents."

DC slog Marvel i Juli

This post is tagged as: Försäljning, Serietidningar, Comics, DC, Marvel

Marvel har stått som herre på täppan ett bra tag nu. Deras försäljningssiffror på serietidningsfronten har stått stadigt på topp utan några tecken på förändring. Men i Juli så blev det dags för Marvel att gå åt sidan. För DC Comics lyckades äntligen att ändra på sina skakiga siffror med deras nya relaunch; "Rebirth".

En välförtjänt förstaplats till DC som har levererat många kvalitativa serier med deras nya storsatsning. Och det är bra att Marvel får lite stark konkurrens på marknaden. Nu när Marvel väljer att prioritera nya ansikten istället för sina gamla klassiska hjältar så är det kul att se att DC lyckas bra genom att göra motsatsen.


TOP 10 SOLD COMICS - JULY 2016
1. Justice League #1 (DC)
2. Justice League Rebirth #1 (DC)
3. Batman #2 (DC)
4. Civil War II #3 (Marvel)
5. Batman #3 (DC)
6. Nightwing Rebirth #1 (DC)
7. Civil War II #4 (Marvel)
8. New Superman #1 (DC)
9. Nightwing #1 (DC)
10. Hal Jordan & the Green Lantern Corps Rebirth #1 (DC)


TOP 5 RETAIL (DOLLAR) SHARE - JULY 2016
1. DC (35%)
2. Marvel (34%)
3. Image (8,1%)
4. IDW (4,5%)
5. Dark Horse (2,8%)

Snyders nya Batman börjar bra

This post is tagged as: All-Star Batman, Serietidningar, Comics

Författaren Scott Snyder har bjudit på helt fantasiska berättelser med Batman under de senaste fem åren. Så det har varit lite tomt utan honom efter att han lämnade titeln nu när DC startade igång relaunchen "Rebirth". Men den här veckan så startade man äntligen den nya serien All-Star Batman. En serie som ska fokusera på Batmans klassiska skurkar och där Snyder åter igen står bakom rodret.

Och jag är riktigt nöjd med det första numret. Enkelt förklarat så börjar berättelsen med att Batman blir tvungen att transportera ut Two-Face från Gotham. Men problemet är att skurken har lovat "guld och gröna skogar" till den som lyckas stoppa transporten. Så det ser ut som att Batman inte riktigt kommer att få det så enkelt. En spännande start från Snyder tillsammans med illustratören Romita Jr (en personlig favorit som har tecknat både Spider-Man och Kick-Ass).

TRYCK HÄR FÖR ATT LÄSA/KÖPA DET FÖRSTA NUMRET DIGITALT!

6st nya serieböcker till samlingen!

This post is tagged as: Samling, Comics, Serietidningar, Omnibus, Marvel, DC, IDW

Planen var att jag skulle ha hunnit filma ihop en video med hela min samling. Men semestertiden blev uppbokad och efter det så har det varit fullt upp på jobbet. Så det får bli ett projekt för framtiden. Däremot så har jag hunnit få hem sex nya böcker till hyllorna. Så jag tänkte passa på att visa er mina senaste inköp. Böckerna är köpta från "bokus.se" här i Sverige och från "cheap-comics.com" som skickar från Tyskland:


HAWKEYE - Fraction & Aja Omnibus
Det här är en av de bästa serierna som Marvel har bjudit på under senaste åren. Jag har redan läst serien digitalt när den var aktuell, men en omnibus i hyllan har alltid varit ett givet köp. Den har funnits på marknaden ett tag nu så jag ville passa på så att den inte riskerade att försvinna.

CAPTAIN AMERICA - Ed Brubaker Omnibus Vol. 4
Det här är den fjärde omnibusen från Ed Brubakers fantastiska serie med Captain America. Jag äger dock inte de tre första volymerna (dem är slutsålda och ligger på saftiga priser på Ebay). Men jag har redan läst mycket från de första böckerna och den här låg på ett så rabatterat pris att jag passade på när jag ändå köpte massa annat från samma hemsida.

THE AMAZING SPIDER-MAN - Michelinie & McFarlane Omnibus
Den här boken var ett måste i samlingen då jag är ett stort fan av Spider-Man (och McFarlane är dessutom en tecknare som påminner mig om min barndom med Spidey). Tyvärr så har jag inte samlat på omnibusar/större utgåvor särskilt länge - så jag missade den här boken innan den tog slut. Men som tur är så hittade jag den för ett bra pris.

THE SUPERIOR FOES OF SPIDER-MAN - Omnibus
Precis som med Hawkeye så är det här en personlig favorit från Marvel som jag läste digitalt när den var aktuell. Ett givet köp även om boken är så tunn att den knappt borde få kallas för en "omnibus", hehe.

TMNT - The IDW Collection Vol. 1
Av alla olika bokutgåvor från IDWs Teenage Mutant Ninja Turtles så verkar det vara den här som man ska försöka haffa. Den blandar huvudserien ihop med alla mini-serier i kronologisk ordning samtidigt som allt serveras i ett fint paket.

THE FLASH - Geoff Johns Omnibus Vol. 1
Precis som Spider-Man boken så börjar den här omnibus-utgåvan att bli lite svårare att få tag på. Men som tur är så hittade jag den för standard-pris. Den här serien följer Wally West när han tar över rollen som The Flash efter Barry Allen. Serien har fått riktigt bra respons från läsare så jag ser fram emot att få se vad den har att erbjuda.