Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Var köper man Serietidningar/Comics?

This post is tagged as: Var köper man Serietidningar/Comics

Vid det här laget så är det nog ingen hemlighet att jag gillar serietidningar. Men var får jag tag på dem? Jag har sett att några av er här på GR är väldigt fundersamma över "var" ni ska lyckas få tag på comics, och därför så tänkte jag nu sammanfatta en lista med rekommenderade butiker/hemsidor:


COMICSHEAVEN & SERIEZONEN
Serietidningsbutiken Comicsheaven finns att hitta i Stockholm. Men har du inte möjlighet att ta dig in till vår huvudstad så kan du enkelt köpa serietidningarna via deras hemsida. Vill du lägga prenumerationer på lösnummer från olika serier? Inga problem! Personalen hjälper dig över telefon eller mail för att fixa iordning ett personligt fack där dina serier läggs undan - för att sen skickas till dig i ett samlat paket. Säger du till så får du även varje tidning i en plastficka/backboard för en extra peng. Butiken har även ett stort utbud av serieböcker i "TPB" och i "HC". Detta är serietidningar som har samlats i en stor tidning/bok och som ofta innehåller en komplett story. Seriezonen är en liknande butik som finns i Uppsala och den rekommenderas varmt av andra medlemmar här på GR!

* TPB = Trade Paperback (en bok där omslag och baksida är av mjukt material)
* HC = Hardcover (en bok där omslag och baksida är av hårt material)
* OHC = Oversized Hardcover (en HC-bok som är större än standard-storleken. Kallas även för Omnibus)


SFBOK, CDON, ADLIBRIS & BOKUS
Det finns även en hel del bokhandlare som säljer bra utbud av serieböcker! Sfbok har ett bra utbud och snabb frakt. Hos cdon finns även ett rätt bra utbud, men det brukar ta ett par dagar att få hem serieböckerna därifån - då böckerna sällan skickas via deras egna lager. Tack vare kommentarer här i bloggen så blev jag även upplyst om att Adlibris säljer serieböcker. Jag handlar ofta mangaböcker därifrån och har alltid varit nöjd med både pris och frakt, så deras shop bör man definitivt spana in! En annan medlem rekommenderade även Bokus.se! Tyvärr så har jag ingen egen erfarenhet av sidan, men det kan alltså vara värt att kolla in vad de har att erbjuda! Dessa butiker har däremot INTE lösnummer, så är det det du helst vill ha så kan du skippa dem här fyra hemsidorna.


EBAY
När jag köper mina lite mer exklusiva "samlingsexemplar" så handlar jag alltid via Ebay. Det är här som jag köper (och budar) på gamla och nya serietidningar som är svåra att få tag på, men som jag vill ha till min samling. Och om jag inte kan hitta en speciell seriebok som jag verkligen vill ha så hittar jag den (med största sannolikhet) på Ebay. MEN frakten kan ibland vara rätt dyr, och du måste skaffa ett Paypal-konto för att handla här. Det finns även en liten risk för att du måste betala 6% i moms när paketet dyker upp (ingen dyr summa - men det kan vara värt att nämna).


COMIXOLOGY & MARVEL UNLIMITED
En stor andel av de serietidningar jag följer läser jag digitalt via min surfplatta (men du kan även läsa via mobil eller dator). Om du enbart vill "läsa" så kan jag då varmt rekommendera digitala serietidningar. Det är ett smidigt sätt att ha med sig sina serier på. Alla nya tidningar finns dessutom att köpa varje onsdag, och du kan läsa serierna i "ruta för ruta" istället för helsida. Comixology är då min favorit! Deras app/hemsida har det mesta från de större bolagen (Marvel, DC, IDW, Image, Dark Horse etc). De har en klockren kvalitet på bilderna, har ofta schyssta reor, och låter mig ha alla mina serier i samma digitala bibliotek.

Marvel Unlimited är en annan tjänst som är perfekt för dig som vill plocka upp gamla Marvel-serier via surfplattan eller mobilen. Du betalar en billig månadskostnad för att få tillgång till nästan ALLT som Marvel har att erbjuda i läsväg (helt nysläppta serietidningar läggs även till ca 3-4 månader efter release). Deras bibliotek växer ständigt och är du då intresserad av att läsa kända Marvel-serier som Civil War, The Winter Soldier, Armor Wars eller Planet Hulk så är den här tjänsten helt perfekt!

Har ni fler frågor? Vill ni ha tips om var ni ska börja? Då är det bara att skriva en kommentar eller skicka ett PM!