Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Jag blev med en 55" 4K tv.

Skrivet av Kimkitten den 29 maj 2017 kl 22:37

Jag använder väldigt sällan min tv, utan sitter nästan alltid och spelar vid min datorskärm och filmtittandet brukar ske på laptopen med ett par hörlurar liggandes i sängen. Men nu kände jag väl att det var dags att kliva in i matchen igen då 4K-apparater är otroligt prisvärda jämfört med förr. Fick ju även för mig att inhandla ett PS4 Pro tillsammans med Horizon Zero Dawn i helgen, och vad passar då bättre än en sprojlans ny LG 4K tv.

Har inte hunnit kika på den speciellt mycket än så länge, lekt runt lite med HDR-läget och kollat svärtan och färgerna. Men av det lilla jag hann utvinna ser bilden väldigt bra ut, stor skillnad mot min gamla 42 tummare.

Men hur fungerar det nu med 4K-innehåll för en som inte är särskilt bekant? Finns det material som går att steama online? (Lagligt via Netflix, Itunes osv).

Sugen på ett PS4 och Horizon.

Skrivet av Kimkitten den 27 maj 2017 kl 17:02

Jag blir så himla trött på mig själv. I runda slängar har jag säkert ägt fyra stycken PS4-konsoler sedan release. Jag intalar mig själv gång på gång att jag inte behöver ha en konsol då jag mestadels lirar PC eller Switch nuförtiden.
Men så kommer det där lilla suget emellanåt när jag inte kan hålla fingrarna i styr längre, och just nu är det Horizon Zero Dawn som lockar. Samt att jag missat Nioh, Nier och The Last Guardian sedan jag ägde en PS4 senaste gången.

Jag sålde precis av mitt Xbox One som stått och samlat damm i ett år nu typ - och mitt begär efter att få sitta instängd hela nästa vecka med Horizon har gjort att jag inte kan fokusera på någonting annat. Förmodligen blir det en PRO-modell då den är mer framtidssäker, och räcker pengarna till kanske jag till och med slår med en 4K TV aswell. Har spanat in en LG på 50" som ser mycket lovande ut.

Samtidigt vet jag att jag fömodligen kommer sälja konsolen om ett par månader igen, det är bara sådan jag är, och jag skäms över det.

Vanquish, en riktig klassiker på Steam imorgon.

Skrivet av Kimkitten den 24 maj 2017 kl 19:29

För någon dryg månad sedan fick alla PC-ägare möjligheten att ta del av Platinum Games förmodligen bästa spel, Bayonetta. Personligen testade jag aldrig nyutgåvan men av det lilla jag läst och hört ska det flyta på riktigt väl.

Imorgon släpps Vanquish på Steam. Spelet var verkligen en frisk fläkt när det släpptes, och Platinum skapade en hybrid av Gears of War korsbefruktat med valfri urspårat japansk titel. Resultatet var ett cresendo i ultravåld och stilistiska strider som jag riktigt aldrig hade upplevt innan, och inte heller efter när jag väl tänker till. Att glida fram på stridsfältet med ett jetpack på ryggen samtidigt som man avfyrar enorma kulor med sin maskingevär i slowmotion är bara en så underbar jävla känsla.

Platinum Games är en av min absoluta favoriter inom spelutveckling och för mig är det en självklarhet att spela om Vanquish i 60fps. Blir det ett köp för dig?

Sexuellt upphetsad av tanken på Twin Peaks imorgon.

Skrivet av Kimkitten den 21 maj 2017 kl 16:24

Jaaaa nu är det äntligen dags alltså. Även om den tredje säsongen har all potential att sluta i katastrof är det ändå cirka arton timmar nytt material signerad David Lynch, och det mina vänner är inte någonting vi får uppleva varje dag.

Som en förberedelse har jag kikat på Fire Walk With Mei helgen och fan, den filmen håller än trots den lite småostiga 90-talsestetiken. Jag hoppas verkligen, verkligen inte att serien kommer att gå samma öde till mötes som nystarten av X-Files som mer eller mindre var katastrofal på alla plan.

Kommer ni se Twin Peaks imorgon? Fyra avsnitt kommer att bli tillängliga imorgon på HBO Nordic. Så för egen del blir det en heldag tillsammans med senaste avsnittet av The Leftovers och American Gods.

Dead Cells - årets snyggaste spel?

Skrivet av Kimkitten den 13 maj 2017 kl 09:47

Jag är medveten om att pixelerad grafik inte är för gemene man eller kvinna, men för mig triggar det en nostalginerv som nästan fungerar i alla fall. Dead Cells är ännu ett spel i raden av Metroidvania-liknande spel, fast med en liten knorr. I detta fall handlar det om att spelet innehåller roguelike-element - dock så får man behålla en stor arsenal av de färdigheter du bygger upp under spelets gång permanent vilket känns aningen mer förlåtande jämfört med andra spel inom genren.

Dead Cells känns som kräm de lá kräm när det kommer till denna typen av spel. Animationerna är silkeslena, ljudet mustigt, kontrollen snortight och grafiken med alla dess effekter helt sanslöst snyggt. Det är som ett Symphony of the Night på steroider. Designen går inte för hackor den heller.

Jag minns att Petter bloggade för några veckor sedan om Flinthook och beskrev den grafiska aspekten utifrån en mängd olika adjektiv som jag inte minns på rak arm. Dead Cells krossar allting inom pixelväg just nu. Det är så inne i djävuleeeeen förebannat snyggt. Och kul som bara den.

150 riksdaler på Steam.