Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Nästa walking simulator finns ute nu.

Skrivet av Kimkitten den 25 april 2017 kl 11:05

What Remains of Edith Finch verkar vara nästa i raden av moderna spel som kommit att kallas för "walking sims" - där man spelar en karaktär som rör sig i en värld samtidigt som ett narrativ läses upp, utan för vad många skulle kalla för klassiskt gameplay,

Ni som känner mig sedan innan vet om att jag tokälskar det simplistiska upplägget i spel som Dear Esther, Everybody's gone to the rapture och Ethan Carter. Spel som i princip inte alls har något gameplay, men med en så pass gripande story som håller mig kvar tills slutet.

Edith Finch verkar fortsätta på precis samma spår, och allt jag vet om spelet är att man spelar en 17-årig flicka som besöker ett hus där hon läser massa historier av sina släktningar i diverse böcker, som man sedan får uppleva.

Finns ute på de flesta plattformar från och med idag!

https://www.youtube.com/watch?v=DhH5bfoZJFo

Get out var kanon!

Skrivet av Kimkitten den 22 april 2017 kl 00:40

Lika mycket som Get Out är en thriller är det en samhällskritisk film som anspelar på människors fördomar kring ras och utseende.
Om ni som jag såg trailern och förväntade er en regelrätt skräckfilm kommer du förmodligen att bli aningen besviken då filmen egentligen är just en thriller - med små inslag av skräck i den sista akten.

Kort sammanfattat så får vi följa en ung svart man som dejtar en vit kvinna och deras beslut att besöka den sistnämndas föräldrar, som visar sig vara allt annat än okomplicerat. Premissen är inte särskilt unik, vi har sett den förut i filmer som The Invitation - en utomstående besöker ett hus med personer som ger ifrån sig en rad obehagliga vibbar, men man vet inte riktigt vad som står fel förrän det är för sent.

Get Out dalar snabbt ut i ett bäcksvart mörker men det finns även ett lättsam och komisk underton i filmen som gör den otroligt underhållande rakt igenom. Filmens största styrka ligger i att den lyckas förmedla väldigt många olika känsolyttringar samtidigt, spänning och komedi är två olika ting som allt för ofta inte går särskilt väl hand i hand. Här fungerar det dock fantastiskt.

Gör dig själv en tjänst och gå till närmsta biograf i helgen och se denna!

5/5!

Quarry - Mafia 3 fast som tv-serie?

Skrivet av Kimkitten den 21 april 2017 kl 17:11

Många av er blev säkerligen som jag väldigt besvikna på Mafia 3 när det släpptes under fjolåret. Mafia 2 är ett av mina absoluta favoritspel och förväntningarna var skyhöga inför uppföljaren, och att säga att de inte infriades är en grav underdrift.

Mafia 3 var på många plan ett uselt spel, ofärdigt. Röstskådespeleriet och manuset var helt okej men rent spelmässigt var det trasigt på nästan alla plan. Jag älskar ju tidsepoken och de rasspänningar som ägde runt under 70-talet är sjukt intressant ur ett historiskt perspektiv.

Quarry känns lustigt nog som en förlängning av den premiss som målades upp i Mafia 3 - en ärrad krigsveteran återvänder till sin lilla hemstad med diverse psykiska åkommor från Vietnamnkriget, för att sedan bli kontaktad av en mafiaorganisation som utför diverse hemskheter mot mer eller mindre onda människor. Premissen är absolut inte exlusiv för just Mafia, men hela estetiken och bildspråket påminner extremt mycket om spelet.

Vill du vet det bästa med allting? Serien är bara åtta avsnitt lång, och går således utmärkt att plöja igenom på en helg! Tom Hardy kopian Logan Marshall Green gör även en strålande rolltolkning och äger i princip varenda scen han är med i.

Finns på HBO Nordic Quarry är verkligen ett måste om du gillar brottsgenren.

Playerunknown's battlegrounds - spelar du?

Skrivet av Kimkitten den 19 april 2017 kl 18:26

Efter senaste avsnittet av Giant Bombcast där Gerstman pratade sig varm om Battlegrounds kunde jag inte hålla mina små falukorvsfingrar borta från köpknappen längre. Jag har stirrat mig blind på spelet nästan varje dag sedan release men det finns en stor inneboende skepsis som säger åt mig att inte köpa spel som befinner sig i Early access.

Men nåja, detta får bli undantaget då spelet har fått så pass starkt mottagande på Steam. Jag gillar ju Battle Royale-konceptet överlag, men kanske inte att spela själv. Så där till mitt problem - då jag inte känner någon som spelar det just nu söker jag folk att lira med på kvällarna, gärna med voice chat! Adda mig gärna på Steam om du känner dig manad; (Blondinbellla), ja jag vet, och ja, det är tre stycken "L".

Just nu känner jag mig mest som en förvirrad bulldogvalp som kutar runt och blir nerpepprad inom de första minuterna av någon tjomme som ligger och lurpassar i en buske.

Tredje säsongen av världens bästa tv-serie har premiär idag!

Skrivet av Kimkitten den 17 april 2017 kl 13:42

Ni som känner mig vet redan om min obeskrivliga kärlek jag känner inför Lindeloffs The Leftovers. Lindeloff bevisade i och med Lost att han var kapabel till att göra storverk, men i slutändan föll serien platt och lämnade för många lösa trådar i luften.

The Leftovers kan på många sätt liknas vid Lost, bara mycket mörkare och aningen mer realistisk trots alla bibliska kopplingar och referenser. Jag har sagt det förr och säger det igen, säsong två är det bästa som har visats i tv-serieväg någonsin. Bättre än Mad Men, Breaking Bad, Deadwood, Band of Brothers - you name it.

Säsongspremiären fortsätter i precis samma mörka ton, och med en inledningssekvens som känns precis lika omvälvande och obskyr som fjolårets - och jag kan helt enkelt inte vänta på hur serien ska sluta, för efter denna säsong kommer det ingenting mer, och alla frågor kommer att bli besvarade om man ska tro Lindeloff själv.

Såååå, gör er själva en tjänst och kolla på The leftovers om ni inte redan gör det! Säsong ett är inte lika vass som den andra, men det kommer vara så värt det när ni kommer till "Axis Mundi" i säsong två.

Allting finns att streama på HBO Nordic aswell.