Svenska
Blog
star wars jedi knight dark forces 2

star wars jedi knight dark forces 2

recensionen får bli här då :)

Jag har tagit mig igenom min brors gamla spel Star Wars Jedi Knight från 1997, är inte ett dug besviken.

Spelet börjar tyvärr ganska dåligt, men blir desto längre man spelar bättre och bättre och slutar med flaggan i topp. Varför är det då så tråkigt början? Det är ganska lågt tempo och händer inte ett skit och kolossalt få bossar på skiva ett, men Lucasart har sparat det bästa till sist, för på skiva två så kom farten, spänningen, bossarna och allt som man vill ha i ett spel. Det här är mitt första Star Wars spel, så jag vet inte hur känslan ska vara i ett Star Wars spel, men film känslan fans där.


Hela spelet räddas på skiva 2 då det även blev mörkare både Grafik mässigt och stämnings mässigt. Story delen är ganska bra men berättas på ett dåligt sätt (bara i FMV delarna) När man sitter och spelar Dark forces 2 så märkte man hur stor del Half Life 1 hade på FPS spelen, blanda annat märktes det på story berättandet, kontrollerna (hoppa med höger klick på musen tyckte jag var jobbigt i början) och även grafik mässigt.

Grafiken!
Av de spel jag har kört som är från 1997 så tillhör Dark Forces bland det snyggaste 9/10(jag gemför alltid med vad de hade för teknik då och spelen som kom då därför det höga betyget) grafiken skapar en känsla som jag aldrig har känt inom ett spel, det är en otrolig känsla som blir svår att hitta igen.


Ljudet!
Alla dem klassiska Star Wars låtarna är med, kompositören John Williams har ju fått många Oscar för musik till olika filmer. Ljudet är underbart och stämningsfullt 9/10(samma gäller här för det jag skrev inom parantes på grafik)

Hållbarheten!
Räcker för en gång, för man orkar sig inte igenom skiva 1 en gång till. Men skiva 2 kan man nog ta sig en titt på en gång till men då måste man igenom skiva 1, 2/10

Spelbarhet!
Svåra bossar, lätta fiender och svår kontroll för oss som är vana med dagens FPS kontroll. När man väl har kommit in i det hela så visst 8/10


totalt 10/10

HQ