Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Kvinnosyn i spelvärlden

Skrivet av lethe2000 den 4 februari 2012 kl 22:48

Läste just en recension av spelet Neverdead som Kerstin Alex skrivit på Aftonbladet. Spelet har fått riktig dålig kritik på andra ställen och hennes recension gick väl kanske lite mer in på kvinnosynen i spelet än de andra jag läst. Kontentan av texten är att hon totalt blir sönder-trashad i kommentarfältet av diverse personer som säger alla möjliga saker om henne och hennes text. Jag undrar lite smått vart moderatorerna är, för det är verkligen lynchstämmning?

Till saken är att även jag tycker det oftast är en tråkig syn på kvinnor i spel. Det finns bra kvinnliga karaktärer, men för varje bra finns det tio dåliga. Sen finns det spel som gör allt med glimten i ögat, jag tycker t.ex. att Bayonetta balanserar på gränsen, men aldrig går över. Däremot verkar Neverdead göra det (har inte spelat det), och jag tycker även att Dead or Alive har en tråkig syn på det kvinnliga könet. Nu stör jag mig inte så jätte mycket på det om spelet i sig är bra, allt behöver inte var PK. Men för den skulle så kan även jag tycka vissa saker är smaklösa och onödiga.

Nu kanske Kerstin Alex recension är rätt tunn vad gällande den tekniska aspekten på spelet, men läser man mellan raderna så finns även det inbakat där. Man kan läsa ut att spelet är ruttet rakt igenom, och inte bara för dess kvinnosyn. Kommentarerna hon fått är allt från att tjejer inte ska recensera till "skitkärring". Ironiskt nog så tycker jag många av dessa kommentarer talar lite för hur jämställdhetssyn och kvinnosyn ser ut inom spelvärlden.

Samus är en bra karaktär

BETA +