Svenska
Jobbig 360 kontroll på GTA IV

Jobbig 360 kontroll på GTA IV

Skrivet av Linkjr den 9 juni 2008 kl 20:00

Jag har köpte GTA IV för cirka 2 veckor sedan och har spelat lite grann och kört ganska många uppdrag. Spelet är snyggt och välpolerat. Oehört detaljrikt och staden är så vacker som jag alltid velat att den skulle vara.

Jag har tidigare spelat GTA 3, Vice City samt San Andreas på PC och har aldrig ens haft några planer på att skaffa några stationära versioner av spelen. Man har ju läst att de tidigare GTA spelen haft problem med kontrollen gällande de stationära tv-spelen. Just därför är mus plus tangentbord så överlägset.

Nu för tiden ser allt annorlunda ut. GTA IV har inte släppts till PC ännu och är inte ens utannonserat. Märkligt tycker jag.
Just därför blev jag tvungen att köpa det till 360. Nu i efterhand har jag kommit på vilket misstag jag gjort.
GTA bör alltid spelas på PC. Kontrollen till 360 må vara skön att hålla i. Men det faktum att kontrollen enligt mig inte alls är i närheten av musen på datorn är fruktansvärt irriterande.

Man missar lätt skott som man annars hade träffat med PC musen. Jag kan använda sniper och träffa varenda kotte med PC musen. Det kan jag minst sagt inte göra med 360 kontrollen. Nu klagar jag inte bara på 360 kontrollen, utan PS3 kontrollen är säkert lika jobbig när det gäller GTA spel.

Jag är extremt besviken på Rockstar som vägrar att släppa GTA IV på PC. Gör dem det inte längre tror jag inte att jag kommer köpa nästa GTA spel.

Nej tack säger jag bara.
Jag vill ha ultimat kontroll. Det kan jag aldrig få av 360 kontrollen (som för övrigt passar fps spel väldigt bra).

HQ