Svenska
Att börja träna...

Att börja träna...

Skrivet av Linkjr den 4 december 2008 kl 17:22

Jag vill jätte gärna gå upp i vikt och börja styrketräna. Jag har tidigare tränat lite grann, men slutade ganska snart då träning kräver motivation och tålamod, två saker jag brister på.

Problemet är att jag inte vet hur jag ska börja. Jag har ett par hantlar här hemma med olika vikter, allt från 0,9kg/st till 10kg/st.

Har läst på nätet att man alltid måste värma upp innan man börjar träna, typ i 10 minuter. Man kan springa en runda eller till och med hoppa med hopprep. Eller kanske spela Wii Fit? :) Vilket jag planerar att skaffa mest för att jag vill komma i form.
En klar anledning till varför jag vill komma i form är för att jag ska förhoppningsvis bli ambulansförare i framtiden. Och då krävs det styrka. Man gör olika styrketester innan man kan få legimitationen som ambulansförare. Och dem klarar jag aldrig, i alla fall inte så länge jag är i dålig form som aldrig rör på mig eller ens tränar.

Har ni några goda tips för hur man kan komma i form, var vänliga och kommentera här nedan.
Det kan handla om allt från vad jag bör dricka/äta till hur jag går tillväga med antalet vikter/antalet pass per vecka osv.

Annars får ni ha en fortsatt trevlig kväll!

HQ