Svenska

Resident Evil 5 - Bra eller dåligt?

Skrivet av Linkjr den 25 maj 2009 kl 09:53

Jag har nu klarat av Resident Evil 5.
Resident Evil 4 är ett mästerverk, helt klart ett av dem bästa spelen jag någonsin spelat. Själv är jag ett stort RE-fan. Därför såg jag fram emot att få besöka Afrika och spela RE5.

Det är ett hyfsat actionspel med ursnygg grafik men faktum kvarstår att det är en hemsk stor besvikelse. Det är knappt att man spelar Resident Evil numera. Den känslan fick jag av detta spel. Ingen skräck överhuvudtaget är en stor miss. Dessutom att man tvingas köra igenom spelet på Co-Op är något annat jag inte gillar även om det kan vara rätt underhållande att köra Co-Op online.

Dessutom är kontrollen visserligen ganska lik den på RE4 men kontrollen bör ju utvecklas. Actiongenren kan inte stå på samma (sega) fötter i fyra år!

På tal om action, varför i hela världen är det bara action hela tiden? Det är ju Resident Evil och dem bör variera såsom man gjorde i fyran. Men icke här.

Kort sagt, Resident Evil 5 är en stor besvikelse. Det märks dessutom att det inte är samma gubbar som gjorde Resident Evil 4 som detta spel. De gick istället över till att bilda en egen studio, Platinum Games och redan deras första spel (Madworld) blev ju ett kanon spel.

Jag är besviken Capcom.
Nästa gång kräver jag mer skräck- mindre action. En bättre balans helt enkelt.
Dessutom, ta bort Co-Op, åtminstone ta bort kravet. Och förnya kontrolllen!

HQ