Svenska
Real krossar konkurrenterna

Real krossar konkurrenterna

Skrivet av Linkjr den 18 september 2009 kl 10:54

Jag har varit ett stort Real Madrid fan sedan några år tillbaka. Real Madrid är världens mest framgångsrika fotbollsklubb, deras historik är större än varenda klubb. Tyvärr har man under de 5 senaste åren misslyckats i Champions League sammanhang där man bara kommit till åttondelen och därefter blivit utslagna av diverse storlag.

Orsakerna till detta är många. Kanske var det allt för "mätta" spelare som redan vunnit allt man kan tänka sig och därmed tappat motivationen till fler vinster? Kanske var det för gamla spelare och inga nya lovande talanger i spelartruppen?
Eller helt enkelt för dåligt spel?
Real har dem senaste åren försökt att satsa på holländare och nya tränare. Har för mig att sedan 2003 har man haft hela 9 olika tränare. Det är väldigt mycket.

Alla holländare som kommit till klubben har inte lyckats fullt ut även om Ruud Van Niestelroy blev skyttekung i Spanska Primera Division (högsta ligan i Spanien) redan efter första säsongen.

Nu är det dock nya tider som gäller och tillbaka har vi Fiorentino Perez, mannen som fått smeknamnet Gudfadern och som tidigare skapade laget som enbart bestod av världsstjärnor, sk. Los Galacticos. Under sommarens Silly Season värvade han världens dyraste (och bästa) spelare Christiano Ronaldo från Man United för 94 miljoner Euro och även Kaka från Milan för 67 miljoner Euro. Dessutom Xabi Alonso för cirka 35 miljoner euro och Benzema från Lyon för ungefär samma summa.

Taktiskt världigt smarta köp och dessutom har vi fått tillbaka vår lovande stjärna Esteban Granero som imponerat stort hittills i Real tröjan enligt mig.

Real är en klubb som främst satsar på offensiv fotboll, ala hawaii fotboll om ni förstår vad jag menar. Därför kan defensiven drabbas ibland, men nu har vi så pass stabila backar att det borde hålla.

Vi började Champions League spelet väldigt bra i år med en 5-2 bortavinst mot FC Zurich.

Real kommer att komma långt den här säsongen och förmodligen vinna Champions League. Finalen spelas trots allt på världens vackraste arena Santiago Bernabeu stadion (Reals hemma arena).

I år vinner vi allt (Spanska Cupen får Barca gärna vinna).

Hala Madrid!

HQ