Svenska
3:e parts utvecklare hos Wii

3:e parts utvecklare hos Wii

Skrivet av Linkjr den 12 februari 2008 kl 23:20

Har inte bloggat på ett tag nu, men känner nu att jag är tillräckligt frustrerad nog för att åter börja blogga. Jag ska vara ärlig, här och nu. Jag är förbannad, arg, sur och framförallt besviken på rent ut sagt alla usla och värdelösa 3:e part spel som släpps till Wii. Och jag ska försöka förklara varför. Eller ni kanske redan vet det, men iaf.

Jag går ofta in på ign.com och kollar vilka nya recensioner dem har uppe för Wii, DS och även 360 nu på senare tid. Ser ofta (väldigt ofta) spel som får typ 3.0-5.0 till Wii i betyg och det är minst sagt usla spel vi snackar om. Det är simpla minispel som kostar 5 kronor att tillverka per styck som säljs för 300-400:- i butik. Anledningen till att de inte kostar ett smack att tillverka är pga. den usla grafiken som används i dessa party/minispel, de har ofta ett värdelöst soundtrack och håller sällan längre än 10-15 minuter per spelomgång.

Nu till frågan. Ska jag verkligen acceptera detta skitsnack från alla 3:e part utvecklare som släpper deras billiga spel för att tjäna snabba pengar? Nej, det tycker jag inte. Det är faktiskt bara Nintendo som sköter allt bra och släpper AAA titlar i form av Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3 och kommande SSBB och Mario Kart Wii. Zelda Twilight Princess ser jag snarare som ett GC spel så det räknar jag inte med. Capcom sägs vara den bästa utvecklaren till Wii efter Nintendo såklart. Men vad har egentligen Capcom kommit med?
En enkel och snabb konventering av mästerverket Resident Evil 4: Wii Edition? Eller det relativt mediokra Resident Evil: Umbrella Chronicles? Visst, Zack & Wiki i all ära. Det är i alla fall ett helt okej spel. Dock inte riktigt min smak, tyvärr.
Deras kommande Okami verkar riktigt bra, men åter igen är det fortfarande en konventering av ett PS2 spel.

Nej, nu tycker jag att det är dags för alla utvecklare inom spelbranschen att vakna upp och släppa lite mer seriösa titlar.
Observera att jag verkligen inte klagar på Nintendo, de har som vanligt högst kvalité på sina spel, oavsett plattform.

Hur ser egentligen framtiden ut då?
Tja, Factor 5 har väl åtminstone ett exklusivt spel på gång till Wii. Sedan finns det några, men fåtal andra intressanta 3:e part spel på gång till Wii. Kanske kan Red Steel 2 bli något efter den mediokra förgångaren?

Kan det vara så att seriösa och påkostade spel inte säljs på Wii och just av den anledningen vill man alltså inte släppa sådana spel? Faktiskt tror jag inte det fungerar så. Släpp ett riktigt bra, låt oss säga FPS spel till Wii med riktigt snygg grafik, bra story, grym kontroll, online läge så får vi väl se om det säljs eller inte. Medal Of Honor Heroes 2 är inte det rätta spelet. Varumärket Medal Of Honor är sedan lång tid tillbaka stendött.

Missförstå mig nu inte, jag älskar Wii konsolen över alla andra konsoler. Tycker att kontrollen har tillfört extra mycket, syftar nu särskilt på Metroid Prime 3 som enligt mig har den bästa FPS kontrollen på stationär konsol. Ett spel som måste testas av er där ute som äger en Wii!!

Japp, vi får helt enkelt invänta och se.
En sak är i alla fall klart, jag är ytterst besviken på 3:e parts utvecklarna...

HQ