Svenska
Blog
Motsägelsefulla Avatar

Motsägelsefulla Avatar

Skrivet av Love den 9 januari 2010 kl 19:55

Jag såg Avatar häromkvällen. Nu har alla läst tjugotvå recensioner och dessutom redan sett filmen så kanske att ännu en kortrecension inte är Internets hetaste text just nu. Men det struntar jag i. Filmen var lika övertydlig och korkad som förväntat. Sällan har jag känt mig så skriven på näsan. Att det inte stod i vägen för en grym bioupplevelse är ett bra betyg på 3D-tekniken och effekterna. Coolt som tusan och klart värt slantarna.

Men det var inte för att skiva om vad jag tycker om filmen som jag bryter en bloggtystnad. Känner bara att jag måste kasta lite dynga på SF.

Jag satt på en fullsatt Royal (biograf i Malmö, Sveriges största duk) och njöt av smurfarna tillsammans med 681 andra besökare. Alla med läckra glasögon på näsan.

Där sitter man i godan ro och får en hel rad viktiga tankeställare nedkörda i halsen av en regissör med samvete och cash nog att missionera. Konsumera mindre, löd budskapet. Respektera naturen och andra kulturer. Tänk hållbart, resurserna är ändliga.

Så är filmen slut och vi tågar unisont ut från bion. För att lägga våra 3D-glasögon till återvinning? Nej, knappast. Släng skiten bara. Varför inte ha en återvinningsstation vid utgången? Sexhundraåttiotvå bitar plast varje visning. I EN av biograferna i lilla Malmö. Fy helvete vad mycket plast det måste bli världen över. Hoppas att andra länder har bättre system.

HQ