Svenska
Blog
Mister Hyde

Mister Hyde

Skrivet av Love den 3 oktober 2007 kl 10:35

Jag gillar spel med massor av glada färger. Det skall vara fluffiga moln, glada melodier och gulliga figurer. Sockersött och pastell. Lättsamt och mysigt. Det är vad jag gillar. Gröna träd. Kanske en prålig frukt av något slag. Ja, ni förstår.

Men den senaste tiden är jag som förbytt. Kanske var det Freshly picked: Tingles Rosy Rupeeland som fick mig att tippa över. Kanske var det att hinnan av socker blivit så tjock att den behövdes krossas med en stenhård höger.

Jag har i alla fall i ett utfall av spontanitet och vansinne gått ut och köpt två actionspel. Två av de där som anses vara mästerverk och som får högsta betyg. Som jag personligen aldrig är intresserad av. I vanliga fall.

Så Master Chief, Marcus Fenix och jag är numera bästa vänner. Eller har i alla fall en kort ohelig romans. Det är lätt att umgås, vi har exakt samma intressen. Att skjuta ondingar med stora vapen. Vi gör det helst utan att koppla upp oss naturligtvis. Hellre förnedra elaka aliens i campaign,-läget än att förnedras av andra mästerchefer online. Än så länge i alla fall.

Jag har redan slaktat mig igenom båda spelen. På "normal" och "casual" naturligtvis, jag är inte vidare säker på siktet. Men till min förvåning har jag haft ganska kul. Speciellt med Gears, som jag håller som de roligare av de två. De har fått en riktigt tung känsla i det däringa Gears of War. Allting känns som om det väger ett ton. Utan att det hindrar rörligheten. Det är rätt tufft. Både baddass utomjordingar och baddass människor har tyngd. Tills de dör, då fladdrar de runt som pappdockor runt ens ben. (Why?!)

Halo 3 var också skoj. Jag hade mer eller mindre dömt ut serien efter att ha testat ettan när det begav sig och funnit att det inte var min kopp te. Men nu vid andra Haloförsöket så hade jag ändå väldigt kul. Jag trodde tidigare att Halo-serien skulle ta sig själv på så tokstort allvar. Superepiskt liksom. Istället var det en ganska lättsam historia, en matinékänsla som var rätt bra.

Jag har haft kul, men jag tror ändå att det var en kort avstickare från min väl upptrampade stig. De spel som jag mest ser fram emot är fortfarande mysiga och färggranna Zelda till Nintendo DS och charmigt gulliga Little Big Planet till Playstation 3.

Hursomhelst. Det var en kul liten semester i actionland.

HQ