Svenska
Blog
Galaxy är fantastiskt

Galaxy är fantastiskt

Skrivet av Love den 30 november 2007 kl 16:45

En sjukt överflödig blogg. För när ett spel belönas med maxbetyg överallt kanske det inte behöver hyllas ännu en gång. Men det struntar jag i, för jag är upp över öronen förälskad. Super Mario Galaxy tar större delen av min vakna tid. Jag har tre olika sparfiler igång, med tre olika vänner. För att det ska räcka.

Det är så kul att Wii äntligen fått ett riktigt höjdarspel. Förutom att när jag spelar Mariofotboll med vänner eller dyker lite i havet i Endless Ocean så har min Wii fått stå ganska orörd. Men nu har det förändrats.

Mass Effect får ursäkta, men det får helt enkelt vänta snällt i hyllan. Rymden är roligare i Nintendos version. Det var länge sedan jag kände såhär. Jag kommer inte att sluta förrän alla stjärnor är tagna. Ett sådant mål har jag inte ställt upp för mig själv sedan 16-bits eran. Och då var det för att jag inte hade råd att köpa spel. Idag är det snarare så att jag inte har tid att spela allt jag vill. Ändå vill jag se varenda liten del av spelet.

Jag kan dessutom utan att överdriva skylla den senaste tidens bloggtystnad på Galaxy. Varför ska jag sitta vid datorn och uggla när jag kan ta ett par stjärnor till. Super Mario Galaxy är det bästa Mario i tre dimensioner. Det är dessutom det överlägset bästa spelet till Wii. Jag skulle till och med vilja kalla det världens bästa 3D-plattformsspel.

Allting samspelar perfekt och bandesign och kontroll är lysande. Tvåspelarläget tillför faktiskt något, eftersom spelare två slipper vara helt passiv. Det här kommer att vara över hela julen och en bra bit in på nästa år. Mario är kung. Även i rymden.

Det är fredagskväll och jag har inte en tanke på att röra mig någonstans. Jag stannar hemma med Mario. Ikväll också.

HQ