Svenska
Blog
Ljuspistolspel

Ljuspistolspel

Skrivet av Love den 27 januari 2008 kl 11:51

Vad jag i brist på bättre genrebenämning fortfarande kallar ljuspistolspel verkar få en revival på Wii. En nästan stendöd genre får ny fart på grund av funktionaliteten i Wiifjärren. Det verkar bli en del återutgivningar - till exempel House of the Dead är på ingång.

Efter att ha spelat Links Crossbow Training var jag skeptisk mot genrens framtid på Wii. Det kändes inte riktigt rätt. Jag hade inte kul och kontrollen hängde inte riktigt med. Men nu har jag spelat igenom Ghost Squad och har ändrat åsikt.

Jag tror att det har att göra med att siktet är slopat. Det ger en illusion av att kontrollen är snabb och responsen på mina rörelser är exakt. Den där lilla fördröjningen som brukar vara närvarande och förtar känslan av att perfekt kontroll märks faktiskt inte av. Nu går det även att köra med sikte, men det förtar lite av upplevelsen.

Ghost Squad är en portning av ett arkadspel. Det är gammaldags, fult och nästan helt utan charm (om man inte räknar "ninja mode"). Ändå har jag faktiskt haft riktigt trevligt. Det är som om tiden stått still. Skjuta skjuta skjuta, highfiva den räddade presidenten och sen lägga ned kontrollen efter 20 minuter. För att sen återvända när suget uppstår.

Naturligtvis aspirerar det inte på några toppbetyg, men jag har fått upp hoppet för ljuspistolgenren igen. Det är faktiskt kul att skjuta mot sin tv med lite vit plast i handen.

Recension kommer upp under veckan. Jag ska bara undersöka ett par alternativa vägar till. Ljuspistolspel! Snabba spelupplevelser som man inte behöver viga en hel kväll åt. Bra grejer -tycker en nostalgiker.

HQ