Svenska
Blog

Aerobic och Yoga

Skrivet av Love den 21 april 2008 kl 11:31

Klart roligast i Wii-Fit är balansspelen. Men de känns mer som en minispelssamling än en träningsmetod. Hursomhelst, mer om dessa i en senare Wii Fit blogg. De senaste dagarna har jag främst satsat på aerobic och Yoga. Aerobic för att bränna lite snabbmatsfett och Yoga för att sträcka ut ryggen.

I Yogan presterar balansbrädan verkligen. Kroppen sträcks ut på olika sätt medan jag måste hålla kvar min mittpunkt. Så fort jag lutar lite för mycket åt ett håll registreras det och min brittiska tränare kastar ur sig ett "you're swaing a bit, try to keep your center." En överviktig spelskribent på ett ben och händerna sträckta mot himmeln är en bild jag helst behåller för mig själv, jag har hittills aldrig spelat Wii Fit utan att först dra ned persiennerna.

Femton olika Yoga-poser finns att tillgå och när det knakar och gnisslar i det stackars skelettet förstår jag att det fungerar.

"Aerobic" är mer fartfyllt. Favoriterna är boxning och konstigt nog jogging. Hur någon kan tycka att det är kul att stå framför en tv och jogga på stället med en Wiimote i fickan övergår även mitt förstånd, men det är ändå märkligt tillfredställande. Min Mii springer runt i en park och på en strand tillsammans med andra Mii lagrade på konsolen.

Där springer jag i solen och möter vänner som också är ute och joggar. I teorin fullständigt värdelöst, men jag gillar det. Med reservation för att det är denna övning som man troligen tröttnar på snabbast.

Boxning utförs stående på brädan med en Wiimote i ena handen och en nunchuk i andra. En Mii-tränare utför slagkombinationer på en boxboll och sen kopierar jag hans rörelser. Riktigt kul, speciellt när man låst upp lite högre svårighetsgrad.

Min vikt då? Ja, de tre kilona jag skulle gå ned på två veckor har förvandlats till 3,7. Jag ligger alltså efter lite mindre än hälften av tiden sämre till än när jag började. Damn.

Ska kämpa vidare, men i morgon bitti ska jag iväg på en resa till Paris där jag stannar i några dar. Och om de inte har Wii Fit på hotellet så riskerar jag komma längre bak i träningen. Självsvält och späkning efter att jag kommit hem igen.

Aerobic och Yoga

Den röda pricken på den övre bilden är spelarens balans. Den gula cirkeln ska man hålla sin lilla prick inuti. Inte lätt på vissa övningar.

HQ