Svenska
Blog
Tidernas sämsta "bosspel"

Tidernas sämsta "bosspel"

Skrivet av M_Balzary den 29 september 2009 kl 19:38

I vissa spel är bossar oerhört viktiga. I såna spel så brukar man ofta ha lagt ner lite extra tid på just bossarna. I andra spel så är bossarna inte alls lika viktiga, men dom finns ändå där. I såna spel brukar resultatet kunna bli en relativt otrevlig upplevelse, och då menar jag inte otrevligt som i läskigt/äckligt utan jag menar otrevligt som i ett riktigt tråkigt spelmoment. Ett exempel är slembossen i Resident Evil 5, som återkommer ett antal gånger i spelet.

HÄRIFRÅN KAN DET FÖREKOMMA SPOILERS OM GEARS OF WAR OCH GEARS OF WAR 2
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Men detta inlägg ska handla om det spelet som har dom isrklass tråkigaste bossarna som finns, nämligen Gears of War 1 och 2.

Till att börja med: Corpsern i Gears of War. Ett sjukt kul spel, med mssa härliga strider, och så väntar man på en (vad man tror) oerhört häftig bosstrid. Skjut lite, den backar, skjut lite på några typ spärrar, och *poff* så ramlar bron ner, och Corpsern dör.

I samma spel har vi RAAM, som var en ganska bra boss, om man bortser från att RAAM var en slutboss. Slutbossar ska bjuda på utmaning, gärna lite variation, och det ska absolut inte gå att klara på <30 sekunder (spring til turretten på tåget och peppra på).

Gears of War 2 då, om möjligt ÄNNU sämre bossar. Corpsern, som var en boss i Gears of War är ej längre nån boss, då du alltid har något hjälpmedel när du möter den (Bil, Brumak) så den räknas inte.


Nu möter du någon som har potential att vara en av världens bästa bossar: Skorge. Med sin dubbelbladade motorsågspinne så skulle han kunna vara jävligare än jävligast och skulle kunna bjuda på oerhört roligt motstånd. Men NEJ, istället förstör Epic Games det hela med att göra det så enkelt att det bara är att hoppa undan lita och sen är det motorsågsduell. Upprepa 3 ggr så är han död, inte ett skott behövs egentligen.

Nu till det absolut mest patetiska försöket till en boss, någonsin i ett spel. Till råga på allt så är det en slutboss. Det går för övrigt inte att misslyckas, ingen jag känner har misslyckats, ej ens på Insane-läget.
Lambent Brumak En muterad brumak, ful som stryk, och stor som ett våningshus. Skjut på den med Hammer of Dawn några gånger så är han död sen. SLUT!

Epic Games måste verkligen se över bossdelen i sin Gears of War-serie. Det är tur att dom bjuder på sån extremt rolig underhållning resten av speleen, annars skulle jag ha svårt för att spela Gears Of War. Bossarna är allt annat än roliga dessa spel.

Skärpning till Gears of War 3!

HQ