Svenska
Blog

Fy fan vad bra Josh Klinghoffer är!

Skrivet av M_Balzary den 18 oktober 2011 kl 01:38

Ja, som rubriken säger. Josh Klinghoffer är sjukt duktig, och han är extremt godkänd av mig som ersättare till John Frusciante i Red Hot Chili Peppers. I många fall är han t.o.m. bätre än John. Det skär lite i hjärtat att säga det, men det är sanningen. Ni som var på Red Hot Chili Peppers onsdagen den 12e oktober borde veta vad jag menar. Det introt till Can't Stop är bland det bästa jag någonsin sett av det bandet, och jag har bara sett youtubeversionen.

http://www.youtube.com/watch?v=Abw1Qe_sLlk (runt 7 minuter in så börjar Can't Stopintrot)


John är en otroligt intelligent gitarrist, han tänker igenom allt han spelat väldigt mycket. Josh tänker inte lika mycket som John gör, Josh spelar bara och hans energi är otrolig. Det var länge sen Red Hot Chili Peppers hade sån här energi. Konserterna 2006 kommer tyvärr inte i närheten av de här två konserterna som var i globen i förra veckan, så enkelt är det.

En annan sak som Josh gör bättre än John är ödmjukheten. Inget ont mot John, men han är en diva. En diva som egentligen bestämde allt i bandet. Det var han som bestämde vilka låtar som skulle spelas, det var han som alltid ville jamma i tre minuter mellan låtarna. Visst, nu gjorde han ju det bara för att han älskar att spela gitarr och det får han gärna göra, tyvärr gick hans gitarrspelande ut över resten av bandet under Stadium Arcadiumturnén. Något som uppskattas på ett sätt då jag älskar John, men jag vill även att resten av bandet ska tillföra lika mycket som John gjorde.

Vilket leder oss in i Josh ödmjukhet igen, han älskar att spela gitarr (egentligen vill jag skriva musik här, men han är ändå gitarrist i bandet). Men han har inte egot som John har, han låter alla i bandet göra sina delar, samtidigt som han ändå är där och gör sitt jobb sjukt bra.

Han har sagt i en intervju att han försöker lära sig en ny låt om dagen. Tittar man på deras setlists under Europadelen av denna turné så märker man det. Låtar som Hard to Concentrate (Hade aldrig spelats live innan den 14:e oktober, inte ens med John), Breaking the Girl (höjdpunkten den 11:e oktober), Freakey Styley (höjdpunkt nummer 2 den 11:e). Han spelar mer än gärna äldre låtar, något som John inte ville, då han ville fokusera på hans spelstil han hade just för tillfället. Och för er som tror att Josh inte är tillräckligt bra på gitarr så kan jag säga att dom har soundcheckat med Snow ett par gånger, så räkna med att den kommer förr eller senare. Dom har även soundcheckat med Sikimikaniko (pluspoäng till den som känner till den låten ;) ) vilket tyder på att han verkligen kan sitt Red Hot Chili Peppers.

Okej... insåg precis att man inte ska blogga kl halv 2, det blir rätt mycket svammel egentligen som inte tillför något xD

Aja, nu vet ni iaf vad jag tycker om Josh Klinghoffer :D

HQ